Gemeente Zoetermeer

Scholieren schilderen droomland

Leerlingen van de Amaliaschool aan het Overwater kunnen zich maandag 21 april aanstaande om 09.15 uur flink uitleven tijdens een workshop schilderijen maken. Ook wethouder Frank Speel sluit aan en laat zien hoe creatief hij is. De schilderijen worden gemaakt voor de `Wijkestafette' die wordt gehouden in het kader 1000 jaar Zoetermeer. Iedere zaterdag van 17 mei tot en met 14 juni wordt in een andere wijk een groot wijkfeest gehouden met veel interactiviteit voor groot en klein. De rode draad die alle wijken met elkaar verbind is kunst met een kleine `k'.

Kunstenares Auli De heeft contact gezocht met de gemeente om voor de wijkestafette een schilderproject te doen met schoolkinderen in Meerzicht. De kinderen hebben als onderwerp `Droomland' gekozen. De schilderijen worden 90x90 centimeter en de kinderen maken de schilderijen niet alleen met verf maar ook met stukjes papier, schelpjes, karton, lapjes stof en kraaltjes. De tentoonstelling van de kunstwerkjes is op 24 mei tijdens de wijkestafette.

Naast de Amaliaschool hebben tot nu toe ook de Piramide en het Zwanenbos zich aangemeld om mee te doen aan het schilderproject.