Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 21-04-2008

Diefstal met geweld

NIEUWEGEIN Op de Utrechtsestraatweg is op zondag een 44-jarige vrouw uit Nieuwegein bijna bestolen van haar bromfiets. De vrouw reed omstreeks 23.00 uur op haar brommer over de Herenstraat en zag ter hoogte van café t Swaentje dat twee mannen op een bromfiets achter haar aan reden. Ze werd door hen op de Utrechtsestraatweg klemgereden en ze kreeg iets in haar gezicht gespoten dat een brandende pijn veroorzaakte. Het lukte de vrouw desondanks om door te rijden richting haar woning. De mannen bleven haar nog enige tijd volgen, maar haakten uiteindelijk af. Thuis schakelde de vrouw de politie in. Die onderzoekt deze poging van diefstal met geweld. De bestuurder was een blanke man van 20-25 jaar oud, droeg een donkere jas en zwarte pothelm en was ongeveer 1.70 meter lang. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Vandalisme

NIEUWEGEIN Twee jongens uit Nieuwegein, van 10 en 13 jaar oud, zijn zondagmiddag aangehouden voor vandalisme. De politie kreeg om 16.25 uur de melding dat twee jongens een ruit van een tramhalte hadden vernield. Bij de halte Merwestein aangekomen, kregen agenten van getuigen te horen dat 13-jarige jongen een paar keer tegen een ruit had getrapt en er met een tas tegen aanhad geslagen. Hij werd aangehouden en in de omgeving vonden de agenten nog een 10-jarige medeverdachte. Het bleek de ruit al stuk was, dus dat de jongens die niet vernield hadden. Ze kregen echter een bekeuring voor vandalisme/baldadigheid en zijn door familie opgehaald van het politiebureau.

Aanrijding

IJSSELSTEIN Op het Willem van Oranjeplein heeft zondag een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietsster. De politie kreeg om 15.45 uur de melding dat een fietsster gewond was geraakt bij de aanrijding. Het bleek dat een 61-jarige automobilist uit Lopik uit de richting van de Hoge Biezen reed en de Beneluxweg op wilde rijden. Hij zag van links wel een jogger en een fietsster aankomen, maar dacht daarvoor nog te kunnen afslaan. Dit bleek niet het geval; de auto raakte de fietsster, een 44-jarige vrouw uit IJsselstein. Zij werd per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Daar bleken haar verwondingen mee te vallen.