Gemeente Gouda


Betere hulp door nieuwe leveranciers hulpmiddelen (21-4-2008)

Afgelopen week heeft de gemeente Gouda contracten getekend met leveranciers van hulpmiddelen: Doove/Beenhakker en Harting-Bank. Deze hulpmiddelen zijn nodig voor mensen met een handicap of beperking om in het dagelijks leven te kunnen functioneren. Het gaat om eenvoudige douchestoelen tot een aangepaste elektrische rolstoel. De aanbesteding was noodzakelijk omdat per 1 mei het huidige contract afloopt.

Ondertekening

De gemeente Gouda ondertekende de nieuwe leverancierscontracten samen met alle gemeenten in Midden-Holland. Het doel is nog beter hulp te bieden aan mensen met en functiebeperking, het bevorderen van een korte levertijd en een goede serviceverlening garanderen. Er is gekozen voor twee leveranciers, zodat cliënten vrije keus hebben. Doove en Beenhakker zijn op zich zelf staande leveranciers die gezamenlijk ondertekenden. Dit betekent dat zij als één partij moeten worden gezien.

Belang van hulpmiddelen

"Goede zorgverlening kan niet zonder uitstekende hulpmiddelen," aldus wethouder Marion Suijker. "De gemeente Gouda vindt de kwaliteit van leveranciers en hulpmiddelen een belangrijk criterium. We hopen door deze nieuwe aanbesteding hieraan te kunnen voldoen."

Wmo

Deze aanbesteding is een uitvloeisel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is volgens deze wet verantwoordelijk voor beleid om zorg te dragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Het voorzien in hulpmiddelen levert hier een belangrijke bijdrage aan. Meer informatie over het verkrijgen van hulpmiddelen en de Wmo is te verkrijgen via www.gouda.nl/wmo of via het telefoonnummer (0182) 58 86 14, het Wmo-loket.