Gemeente Midden Delftland


---

Ondergrondse containers

---

Van bovengrondse containers naar ondergrondse containers (21-04-2008)

Van bovengrondse containers naar ondergrondse containers

Bovengrondse afvalcontainers op punten waar een groot aantal inzamelcontainers bij elkaar staan, trekken over het algemeen zwerfvuil en andere vervuiling aan. Bovendien wordt vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid vaak het zicht belemmerd. Daarom heeft de gemeente Midden-Delfland besloten bovengrondse containers op dergelijke plekken ondergronds te plaatsen.

De locaties Fluitekruid en het Koningin Julianaplein in Den Hoorn voldoen aan de gestelde criteria en komen als eerste locaties in aanmerking voor het ondergronds plaatsen van de containers.

Op vrijdag 25 april plaatst wethouder Tineke van Nimwegen op de locatie Fluitekruid in Den Hoorn de laatste ondergrondse container. Vanaf dat moment kunnen de bewoners van het Fluitekruid en omgeving de nieuwe ondergrondse containers in gebruik nemen. Op de locatie Fluitekruid bevinden zich alle aanwezige afvalstromen die ondergronds ingezameld kunnen worden, namelijk glas, oud papier, kleding, restafval en GFT.
Het ondergronds plaatsen van de containers aan het Fluitekruid draagt bij aan een prettige woonomgeving en aan een grotere verkeersveiligheid. Door het verfraaien van de woonomgeving is tevens de verwachting dat het zwerfvuil zal afnemen. Ook sluit het ondergronds brengen van de bovengrondse containers aan bij de visie van de vitale dorpen om de dorpskernen een betere uitstraling te geven.

Naast het beleid om bestaande bovengrondse containers ondergronds te plaatsen, is er beleid om - daar waar mogelijk - bij nieuwbouwcomplexen ondergrondse containers te plaatsen. Zo zijn bij het Kluishofcomplex in Maasland al ondergrondse containers geplaatst, en ook bij de woonzorgcentra in Maasland en Schipluiden en bij het nieuw te realiseren winkelcentrum in Maasland gaat dit in samenwerking met de woningbouwvereniging/woningstichting nog plaatsvinden.
---