Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 21-04

BREDA, 21 april 2008

Twee mannen overvallen bank in Zundert

ZUNDERT: Twee onbekende mannen hebben maandagmorgen een bankinstelling aan de Prinsenstraat overvallen. Het tweetal wachtte een medewerkster op die rond 08.30 uur bij de bank arriveerde. Eerder hadden de overvallers al twee medewerkers van een onderwijsinstelling, die het pand delen met de bank, opgewacht en vervolgens tegen hun wil in het pand vastgehouden. Toen de bankmedewerkster was binnengekomen, werd ze onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen de kluis te openen. Het tweetal is met een geldbedrag lopend vertrokken. Van hen ontbreekt ieder spoor. Een tweede bankmedewerkster die rond 08.40 uur bij het pand aan kwam, vertrouwde de boel niet en sloeg alarm.

De politie houdt een buurtonderzoek en forensisch rechercheurs hebben het pand en omgeving bekeken op sporen. Van de drie slachtoffers zijn getuigenverklaringen opgenomen; aan hen is Slachtofferhulp aangeboden.

Bredase grafittispuiter aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmiddag kort voor 18.00 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden op de Haagdijk. Surveillerende agenten zagen dat de man graffiti aan het spuiten was in een steegje. De verf uit een spuitbus was nog nat toen de agenten de man aanspraken. Hij werd meegenomen naar het bureau en is na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Harddrugs aangetroffen in aut Bredanaar in verzekering gesteld

BREDA: Op de Beverweerdstraat werd zondagmiddag een 18-jarige Bredanaar aangehouden. De man heeft geen geldig rijbewijs, maar desondanks zagen agenten hem rond 18.00 uur toch achter het stuur zitten tijdens een ritje. Toen de man langs de kant werd gezet, troffen de agenten een brandende joint in de auto aan. Op basis van de Opiumwet kamde de politie vervolgens de auto uit. Daarbij werden totaal dertig bolletjes cocaine en heroine en enkele wikkels aangetroffen. De Bredanaar is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De man zegt dat de auto niet van hem is en dat hij niet wist dat er drugs in het voertuig lagen.

Inwoner van Wernhout aangehouden na melding mishandeling

WERNHOUT: Een 25-jarige Pool is zondagavond rond 21.30 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde bij een woning. De politie kreeg een melding van een omwonende die zag dat er ruzie was tussen de man en de vrouw. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben de Pool ambtshalve aangehouden. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. De verdachte heeft verklaard zijn ex wel bij arm gepkat te hebben, maar ontkent mishandeling.

Politie houdt Roemeen aan na vrijheidsbeneming

ZUNDERT: De politie heeft zondagavond kort voor 23.00 uur een 27-jarige Roemeen aangehouden wegens vrijheidsbeneming.

De man had eerder op die avond een vriendin gebeld om ze hem kon halen op een bungalowpark in Wernhout. Samen met twee vriendinnen deed ze dat en gaven ze de Roemeen een lift naar een locatie aan de Bredaseweg waar de man woont. Hij nodigde de drie vriendinnen uit voor een drankje, maar toen twee van hen buiten een sigaretje gingen roken, sloeg de stemming om. Volgens de vrouw die nog binnen was, een 22-jarige vrouw uit Wernhout, sloot de man de deur af en vroeg hij of de vrouw seks met hem wilde. Daarvan was zij niet gediend en wilde vertrekken. Door de afgesloten deur lukte dat niet. Haar vriendinnen reageerden op hulpgeroep en belde een vriend die ter plaatse kwam. Hij forceerde enkele ruiten van het woonverblijf, zodat de vrouw bevrijd werd. De Roemeen is op het bureau in verzekering gesteld. Hij zegt dat de vrouw helemaal niet tegen haar wil in de woning was. De politie onderzoekt de zaak.

Twee dronkenrijders leveren hun rijbewijs in

BREDA: Een 33-jarige Bredanaar is maandagmogen rond 03.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een beveiliger meldde dat een auto zich verdacht ophield aan de Zoete Inval. Agenten die daar gingen kijken, trof de man samen met een vriend in de auto aan. Beide waren duidelijk dronken; er lagen diverse lege bierblikjes in de auto. Op het bureau blies de automobilist 915 ug/l, ruim vier maal zoveel als de maximaal toegestane 220 ug/l. Bovendien bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft en de auto niet verzekerd was.

BREDA: De politie heeft maandagmorgen om 07.40 uur een 40-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man was op de Graaf Engelberlaan betrokken bij een materieel verkeersongeval. Agenten die ter plaatse kwamen, hadden sterk de indruk dat de Pool onder invloed van alcohol was. Ze hebben dat niet kunnen objectief kunnen vaststellen, want de recalcitrante automobilist weigerde iedere medewerking. In overleg met de politieparketsecretaris is het rijbewijs van de Pool ingevorderd. Het weigeren van medewerking aan een alcoholonderzoek wordt doorgaans door Justitie zwaar bestraft. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul