Ingezonden persbericht


WD introduceert de snelste sata-harddisk ter wereld: WD Velociraptor

35 procent sneller en twee keer meer capaciteit dan de WD Raptor

Amsterdam, 21 april 2008 ­ Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) introduceert de WD VelociRaptor(TM)-harddisks, de volgende generatie 10.000 RPM SATA 'Raptor'-harddiskreeks. WD VelociRaptor is ontwikkeld voor pc- en Mac®-gebruikers en professionele werkstations. De harde schijf biedt twee keer de capaciteit en een prestatieverbetering van 35 procent ten opzichte van zijn voorganger, de WD Raptor.

De WD Raptor is de populairste harddisk onder gebruikers die behoefte hebben aan hoge prestaties van hun SATA-drive. De opvolger, de WD VelociRaptor, is voorzien van de meest hoogwaardige technologie en biedt een opslagcapaciteit van 300 GB in een 2,5-inch formaat. De WD VelociRaptor wordt geleverd in het IcePack, een 3,5-inch raamwerk met een geïntegreerd hitteafvoersysteem. De harddisk past hierdoor in een standaard 3,5-inch system bay, terwijl de krachtige disk gekoeld blijft als deze in een desktopchassis wordt geplaatst.

"De vraag naar hogere pc-prestaties groeit continu en Western Digital loopt met de WD Raptor al voorop in de markt. Met de WD VelociRaptor luiden we een nieuw tijdperk in als het gaat om pc- en Mac-storageprestaties. Daarnaast komen we tegemoet aan de sterk toenemende behoefte aan snelheid", zegt Tom McDorman, vicepresident en algemeen directeur van de businessunit Enterprise van Western Digital. "De nieuwe WD VelociRaptor biedt de hoogste prestaties en betrouwbaarheid van alle SATA-harddisk op de markt."

Functionaliteit, prestaties en betrouwbaarheid vormen ook bij de WD VelociRaptor de belangrijkste prioriteit. De nieuwe harddisk biedt onder andere de volgende functies:
- Ongekende snelheid ­ topprestaties op basis van 10.000 RPM en een SATA-interface van 3Gb/s.
- Maximale betrouwbaarheid ­ ontwikkeld op basis van bedrijfskritische standaarden voor maximale betrouwbaarheid in hoogwaardige omgevingen. Dit resulteert in de hoogste betrouwbaarheidsscore van alle SATA-drives (1,4 miljoen uur MTBF).
- IcePack Mounting Frame ­ de 2,5-inch WD VelociRaptor-harddisks worden geleverd in een 3,5-inch raamwerk met een geïntegreerd hitteafvoersysteem. Dit zorgt voor optimale koeling in ieder desktopchassis.
- Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF(TM)) ­ optimaliseert prestaties als de disks worden gebruikt in een multi-drive chassis.
- SecurePark(TM) ­ verplaatst de opnamekoppen van het diskoppervlak tijdens spin up, spin down of als de disk uitstaat. De opnamekop raakt zo nooit het diskoppervlak aan, wat resulteert in verbeterde betrouwbaarheid op de lange termijn en betere diskbescherming als het chassis wordt verplaatst.

Prijs en beschikbaarheid
De WD VelociRaptor is vanaf half mei verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs en resellers en online bij WD via www.shopwd.com. De adviesprijs voor de WD VelociRaptor 300 GB bedraagt 300 euro (incl. BTW). Meer informatie is te vinden op http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=459.

#####

Over Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital. Voor meer informatie: www.westerndigital.com.