Ingezonden persbericht


Kom naar de Rendez-Vous Beaujolais 2008!

PERSBERICHT

Rotterdam, 14 maart 2008

In een zo kort mogelijke tijd alle facetten van de Beaujolais ontdekken? Kom dan 21 en 22 april naar de derde editie van de vakbeurs Rendez-Vous Beaujolais. Alle grote, maar ook de minder bekende wijnhuizen zullen er aanwezig zijn met hun wijnen. Zowel jonge, moderne, innovatieve en eigentijdse producenten als domeinen die hun bekendheid door de generaties heen verweven hebben. Ze zijn allemaal vertegenwoordigd tijdens de Rendez-Vous Beaujolais!

De Rendez-Vous vinden plaats in vier verschillende châteaux in het hart van de Beaujolais. Op deze prestigieuze, historische locaties kunt u de wijnen proeven van meer dan 160 producenten: Château de Corcelles : Moulin à Vent, Juliénas, Saint Amour, Beaujolais Villages, Beaujolais Château de Pizay : Morgon, Chiroubles, Chénas, Beaujolais Villages, Beaujolais Château de la Terrière : Fleurie, Régnié, Beaujolais Villages, Beaujolais Château des Ravatys : Brouilly, Côte de Brouilly, Beaujolais Villages, Beaujolais

Kom naar 'Rendez-Vous Beaujolais' om naast de wijnen ook alles te weten te komen van de Beaujolais terroirs, uw zakenrelaties aan te scherpen en professionals van allerlei windstreken te ontmoeten (in 2006 waren zo'n 20 landen vertegenwoordigd). Inschrijven kan via www.rendez-vous-beaujolais.com. De site verschaft tevens alle informatie over het programma, de exposanten en routebeschrijvingen.

Oogst 2007: elegantie ten top!

Een vermindering in de opbrengst per hectare en gunstige klimatologische omstandigheden hebben in 2007 geresulteerd in een zeer goede oogst, die verfijnde, fruitige en elegante wijnen heeft voortgebracht. Intense kleuren, expressieve aroma's met overweldigende fruittonen en smaken die finesse en elegantie combineren.

De Beaujolais Nouveau is zeer fruitig met een frambozensmaak die doet watertanden en een geweldige lengte in de mond. De Beaujolais Crus - van Brouilly tot Morgon en van Saint-Amour tot Fleurie - , Beaujolais en Beaujolais-Villages zijn wijnen met elegante, fijne structuren en framboosachtige fruittonen. Kortom, een oogst die het ontdekken meer dan waard is.

Neem voor meer informatie contact op met TOT-PR via telefoonnummer 010-221 13 11 of per e-mail via info@totpr.nl.