Oxxio BespaarAssistent helpt bij terugdringen energiegebruik

Online adviestool zorgt voor realisatie BespaarBonus

Hilversum, 21 april 2008 - Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, introduceert, als onderdeel van de BespaarBonus, de BespaarAssistent. Deze online adviestool helpt consumenten minder stroom en gas te verbruiken. Elk huishouden kan online zijn eigen bespaarprogramma opstellen, waarbij concrete adviezen direct aangeven hoeveel energie er wordt bespaard en wat dit oplevert in euro's. Door op deze duidelijke manier inzichtelijk te maken hoeveel energie er eenvoudig te besparen valt, zijn volgens Oxxio consumenten sneller geneigd actief op energie te besparen. Deze uitgebreide adviestool laat zien dat een energiebesparing van 10% eenvoudig te realiseren is.

De BespaarAssistent bestaat uit uitvoerige en vooral praktische online adviezen in drie categorieën. Deze adviezen gaan veel verder dan de gebruikelijke vrijblijvende tips. Elk advies wordt uitgedrukt in een procentuele besparing op het energieverbruik en het financiële voordeel dat behaald wordt. De 'eenvoudige tips' maken de consument bewust van de mogelijke energiebesparing bij kleine gedragsaanpassingen. De 'normale tips' hebben betrekking op bijvoorbeeld aanpassingen aan de woning om de gewenste energiebesparing te bewerkstelligen. De grootste energiebesparing is te realiseren door de 'inspannende tips' op te volgen.

Via de Oxxio website is direct te zien hoeveel energie wordt bespaard en welk financieel voordeel te behalen valt. Een voorbeeld hiervan is het voorprogrammeren van de thermostaat. Bij een gemiddeld jaarverbruik levert dit een een besparing op van 4,84 procent. Dit staat gelijk met een verlaging van de energierekening van ruim 53 euro.

BespaarBonus
Oxxio is een grootschalige actie gestart om consumenten aan te zetten tot het daadwerkelijk verlagen van het energieverbruik. Oxxio wil het besparen van energie extra aantrekkelijk maken door iedereen die 10% bespaart na drie jaar nog eens extra te belonen met een contante uitkering van 300 euro. De BespaarAssistent laat zien dat een besparing van 10% realistisch is en maakt het behalen van de BespaarBonus nog eenvoudiger.

Erik de Heus, algemeen directeur van Oxxio: "Met de BespaarAssistent geven we vervolg aan het daadwerkelijk aanpakken van het klimaatprobleem. Want de groenste energie is niet-gebruikte energie. We willen daarom zoveel mogelijk klanten die zo weinig mogelijk energie verbruiken. Oxxio-klanten helpen we om tien procent besparing te realiseren op hun jaarverbruik en zo de BespaarBonus binnen te slepen."

HIER Klimaatcampagne
De HIER Klimaatcampagne is enthousiast over het initiatief van Oxxio. Minder energie verbruiken is een belangrijke stap op weg naar een klimaatneutrale levensstijl waarmee het klimaat niet wordt belast. Oxxio krijgt daarom het HIER-logo toegekend voor de BepaarBonus-actie.

Online aanmelden
Meedoen is eenvoudig. Zowel bestaande als nieuwe klanten van Oxxio kunnen zich online aanmelden op www.oxxio.nl/bespaarbonus. Hier kan elke deelnemer aangeven wat zijn of haar laatst gemeten jaarverbruik was, op basis van de meest recente volledige jaarrekening. Vervolgens wordt in de komende twee jaar met hulp van Oxxio het energieverbruik naar beneden gebracht. In het derde jaar wordt vervolgens gemeten of de besparing van 10% ook daadwerkelijk gerealiseerd is.

Over Oxxio
Door vast te houden aan de kernwaarden voordeel, transparantie, duurzaamheid en innovatie is Oxxio sinds 2000 uitgegroeid tot de tweede energieleverancier in elke regio van Nederland. Oxxio richt zich op zowel de consumentenmarkt als het MKB en de grootzakelijke markt. Inmiddels heeft Oxxio ruim 800.000 klanten. Oxxio is onderdeel van Centrica plc met dochterbedrijven zoals British Gas, Centrica Energy, DYNO, Luminus in België, Luseo in Spanje, Direct Energy, CPL en WTU in Amerika. www.oxxio.nl



Ingezonden persbericht