Ingezonden persbericht


Polycom versnelt bedrijfsprocessen met nieuwe productiviteitsoplossingen Nieuwe softwareapplicaties voor SoundPoint IP-telefoons

Amsterdam, 21 april 2008 - Polycom, toonaangevend in Unified Communications, introduceert nieuwe softwaregebaseerde applicaties voor zijn SoundPoint IP-telefoons. De nieuwe Polycom Productivity Suite omvat diverse productiviteitsverbeterende applicaties waarmee eindgebruikers en IT-beheerders efficiënter kunnen communiceren en werken. Toegang tot bedrijfsbestanden, lokaal opnemen van gesprekken met de HD Voice-technologie van Polycom en conference call-beheer voor vier personen zijn enkele mogelijkheden van deze eenvoudig te gebruiken applicaties. Bovendien kunnen IT-beheerders met de Polycom Productivity Suite de kwaliteit van VoIP-gesprekken real-time meten en de inzet van nieuwe, geïntegreerde applicaties voor gesprekscontrole vereenvoudigen.

De Productivity Suite breidt de mogelijkheden van de SoundPoint IP-telefoons van Polycom verder uit. Bedrijven kunnen hierdoor effectiever communiceren en samenwerken. De nieuwe suite maakt deel uit van het groeiende portfolio van applicatiegeoriënteerde Polycom-oplossingen voor conference-, desktop- en mobiliteitsproducten. Dit portfolio is gebaseerd op open interfaces en een groeiend partnerbestand. Het bedrijfsleven in het algemeen en specifieke verticale bedrijven in het bijzonder profiteren hiermee van betere communicatie en toenemende productiviteit.

"Polycom gaat verder dan spraakcommunicatie en transformeert de traditionele telefoon in een open en eenvoudig te gebruiken apparaat voor Unified Communications. Medewerkers en teams kunnen hiermee sneller werken", zegt Sunil Bhalla, vicepresident en algemeen directeur van de Voice Communications Solutions-divisie van Polycom. "Onze Productivity Suite biedt klanten functionaliteit die voorheen alleen mogelijk was door de inzet van speciale apparatuur en maatwerk. Polycom blijft investeren in tools waarmee onze klanten de productiviteit verhogen, kosten verlagen en sneller gefundeerde beslissingen kunnen nemen."

De Productivity Suite omvat twee applicatietypes: een voor de verbetering van de eindgebruikersproductiviteit en een voor ondersteuning van de IT-afdeling. De drie productiviteitsverhogende applicaties zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven die afhankelijk zijn van telefonieverkeer voor dagelijkse werkzaamheden. Deze applicaties zijn de volgende.


- Visual Conference Management - een gespreksbeheerapplicatie voor vier personen. Met de eenvoudig te gebruiken visuele interface zijn conference calls vanaf de telefoondisplay op te zetten en te beheren. Zo is het telefoonnummer van de beller te zien en zijn deelnemers toe te voegen, op mute en in de wacht te zetten.


- Local Call Recording - een opnameapplicatie die gebruikmaakt van de HD Voice-technologie van Polycom. Vooral gereguleerde sectoren als de financiële dienstverlening, waar gesprekken in het kader van regelgeving moeten worden opgenomen, profiteren van deze applicatie. Gesprekken zijn direct op te nemen op USB-sticks en dan via de telefoon of pc af te spelen.


- Corporate Directory Access - een applicatie op basis van het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) waarmee een up-to-date contactbestand op een server snel is te doorzoeken. Gebruikers zijn hierdoor niet langer afhankelijk van hun persoonlijke bestanden die ze handmatig moeten updaten.

De twee nieuwe applicaties voor IT-beheerders zijn de volgende.


- Voice Quality Monitoring - een applicatie voor kwaliteitsmonitoring waarmee netwerkbeheerders real-time informatie over spraakkwaliteit op een toestel kunnen uitlezen. In combinatie met software voor kwaliteitsmonitoring van andere leveranciers biedt dit beheerders de mogelijkheid om VoIP-gerelateerde issues snel te identificeren, zelfs als een gesprek nog gaande is.


- Third-Party Call Control - een applicatie op basis van de standaardinterface uaCSTA, waarmee programma's van andere leveranciers telefoniefuncties en presence-informatie kunnen verzamelen. Dit vereenvoudigt de integratie van IP-telefoons in Unified Communications en bedrijfsprocessen.

Prijs en beschikbaarheid

De Polycom Productivity Suite voor SoundPoint IP-telefoons is beschikbaar via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners.



Ingezonden persbericht