Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - trio verdacht van betrokkenheid bij beroving  |
De politie heeft onlangs een onderzoek naar een op zondag 4 maart 2007 op de Brouwersmolenweg in Apeldoorn gepleegde beroving afgerond. Een 46-jarige Apeldoornse fietsster werd van haar handtas met daarin een aanzienlijk geldbedrag beroofd. Er zijn drie verdachten in dit onderzoek aangehouden.

De beroving op de vrouw vond destijds rond 21.20 uur plaats toen zij op de Brouwers-molenweg ter hoogte van de sportvelden van Albatros fietste. De vrouw werd van haar handtas beroofd. Hierin zaten sleutels en een aanzienlijk geldbedrag. De vrouw is later in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen aan haar gezicht.

Een getuige zag destijds de verdachte in de richting van de Cloese wegrennen en de politie is direct een buurtonderzoek gestart. Het ingestelde rechercheonderzoek en aangetroffen DNA-sporen zorgden voor bruikbare informatie. Dit leidde eind maart 2008 tot de aanhouding van een 24-jarige Raaltenaar.

Verder zijn een 35-jarige plaatsgenoot en onlangs een 23-jarige Apeldoorner aangehouden. Zij worden verdacht behulpzaam geweest te zijn bij de beroving.

Alle verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en de hoofdverdachte zit in voorlopige hechtenis. Het slachtoffer is op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in het politieonderzoek. Het proces-verbaal zal voor verdere afhandeling worden ingeleverd bij het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Einde bericht


---


---


---

---- --