Gemeente Putten


---

Putten, 10 april 2008

Op dinsdag 22 april 2008 wordt een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over de bodemsanering van het voormalige gasfabrieksterrein aan de Nijkerkerstraat 3 in Putten. De bijeenkomst wordt gehouden in De Aker. Iedereen die in dit onderwerp geĂŻnteresseerd is, is vanaf 19.00 uur van harte welkom (vooraf aanmelden is niet nodig). De voorlichting start om 19.30 uur. Direct betrokkenen worden persoonlijk per brief uitgenodigd.

Momenteel beoordeelt de provincie Gelderland het saneringsplan dat in opdracht van de gemeente Putten is opgesteld. De provincie zal binnenkort het ontwerpbesluit publiceren waarin zij aangeeft in te willen stemmen met dit saneringsplan. Het ontwerpbesluit en het saneringsplan worden vervolgens zes weken ter inzage gelegd in het provincie- en gemeentehuis.

Tijdens de bijeenkomst zullen wethouder Siksma, provincie- en gemeenteambtenaren en adviseurs ingaan op het saneringsplan. Ook zullen zij de planning toelichten. Daarnaast zal een arts van de GGD de gezondheidsaspecten belichten van een bodemsaneringsproject.