Politie Gelderland-Midden

Overval juwelier Velp in Opsporing Verzocht

Publicatiedatum: 21-4-2008 11:37:23

Velp - De overval op juwelierszaak Aalbers aan de Hoofdstraat in Velp komt morgen, dinsdagavond 22 april om 21.50 uur, op nederland 1 in Opsporing Verzocht. Woensdagmiddag om kwart over 1 op nederland 2 wordt het programma herhaald.
Het onderzoek naar de daders van de overval op vrijdagavond 28 maart rond 22 uur (koopavond), heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. De politie hoopt op telefoontjes van eventuele getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben.
In de uitzending van Opsporing Verzocht worden beelden van een bewakingscamera getoond, van het moment van de overval. De politie zoekt getuigen die in de dagen en uren voorafgaand aan de overval en kort na de overval mogelijk iets opvallends gezien hebben in de omgeving van de Hoofdstraat, of op de aanrijroute of vluchtroute van de overvallers, richting Arnhemse Allee in Rozendaal. Tijdens de overval is door twee overvallers geschoten, er is niets buit gemaakt.
De auto die gebruikt werd om de gevel van de juwelierszaak te rammen, een blauwe Opel Frontera, blijkt op dinsdag 11 maart 2008 in Arnhem gestolen te zijn op een parkeerplaats langs de A-12. Na de overval gingen de daders er op een grijze scooter vandoor. Op de Wilhelminastraat in Velp zijn de overvallers uit beeld geraakt . De scooter waarmee de twee overvallers na de overval vluchtten is teruggevonden op de Arnhemse Allee in Rozendaal. De bromfiets blijkt op vrijdag 4 maart 2008 gestolen te zijn uit een fietsenstalling bij het NS-station Barneveld-Noord.
De politie komt graag in contact met mensen die iets van de overval gezien hebben of van de diefstal van de bromfiets of de auto. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben, worden verzocht de districtsrecherche bureau Beekstraat in Arnhem bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Contact per e-mail kan ook: recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---