Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wil je met me lopen?

Op dinsdag 22 april om 19.30 uur wordt de expositie Wil je met me lopen? geopend in het deelgemeentekantoor aan de Groene Tuin 317.

Op dinsdag 22 april om 19.30 uur wordt de expositie Wil je met me lopen? van April Twenty Six & Lucia Trainingen geopend in het deelgemeentekantoor aan de Groene Tuin 317 (nabij de loketten van Burgerzaken). De expositie bestaat uit interviews met en portretten van ouderen uit IJsselmonde. Jongeren uit IJsselmonde hebben de ouderen geïnterviewd over hun verkeringstijd: een onderwerp van alle tijden.

Wil je met me lopen brengt de verhalen en portretten in beeld van vroeger. Er zijn 33 ouderen geïnterviewd door 17 jongeren uit IJsselmonde. Wat deed je wel en wat mocht je niet in die tijd? Hoe zag de verkeringstijd eruit? Zo blijkt bijvoorbeeld dat normen en waarden in relaties in relatief korte tijd erg veranderd zijn. Wat in 1950 nog onvoorstelbaar was, is nu algemeen aanvaard. De interviews en de door ouderen beschikbaar gestelde zwart/wit fotos van toen zijn verwerkt in een expositie. Bijzonder ook is dat de verhalen en fotos zijn samengebracht in een speciaal voor het project gemaakte website www.wiljemetmelopen.nl

Op deze website is een selectie gemaakt van deze uitspraken die een beeld geven van een voorbije tijd. De fragmenten en de interviews geven stof tot nadenken over de vele veranderingen die er de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden. Bij de expositie staat ook een computer, zodat geïnteresseerde bezoekers een kijkje kunnen nemen op de website.