Gemeente Zederik


Wethouder Cees Veth (VVD) dient zijn ontslag in

Wethouder Veth.jpg

In de raadsvergadering van maandag 21 april jongstleden is gesproken over het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet in verband met de afwerking van het project "afkoppelen verhard oppervlak Meerkerk-Noord".

Naar aanleiding van de ontstane problemen bij de uitvoering van deze werkzaamheden is door de fracties van het CDA en de PvdA aan de wethouder verzocht zich te beraden op zijn positie.

Deze opstelling van de coalitiegenoten en het verloop van de discussie binnen de raad was voor de VVD-fractie reden om de samenwerking binnen de coalitie op te zeggen en voor wethouder Veth* de aanleiding om te constateren dat er sprake was een gebrek aan vertrouwen, waarop hij besloot zijn ontslag in te dienen.

De burgemeester en de twee overgebleven wethouders nemen de taken van de heer Veth voorlopig waar. De raadsfracties oriënteren zich op de vorming van een nieuwe coalitie.


*De portefeuille van wethouder Veth was: bedrijfsontwikkeling, economische zaken, agrarische zaken, recreatie en toerisme, verkeer en vervoer, civiele werken / buurtbeheer, waterbeheer, beheer onroerend goed, grondbedrijf (aan- en verkoop).