Politie Kennemerland

Persberichten 22 april

Regio, 22-04-2008

Bootje omver gevaren
RIJSENHOUT, 21 april - Rond 17.00 uur stelden politieagenten een onderzoek in naar een ongeval op het water van de Ringvaart. Ter hoogte van de Aalsmeerderdijk was een bootje omver gevaren door een vrachtschip. De twee opvarenden, een 33-jarige vrouw uit Diemen en 42-jarige man uit Amsterdam, zagen het schip op hun afkomen en zijn het water in gesprongen. Zij zijn naar de kant gezwommen en ongedeerd gebleven. De boot heeft door de aanvaring geen schade opgelopen.

Koperdief aangehouden
VELSEN-NOORD, 21 april - Politiemensen kregen rond 20.00 uur een melding dat een getuige had gezien er koper en ijzer werd gestolen dat op een bedrijventerrein op de Andreaweg. Ter plaatse troffen de agenten een van de verdachten, een 24-jarige Beverwijker, aan. Het bleek te gaan om koperen en ijzeren leidingen, deze zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie is op zoek naar de tweede verdachte.

Aanhouding na vernielen bromfiets
IJMUIDEN, 21 april - Politieagenten hebben rond 23.30 uur een 36-jarige vrouw uit IJmuiden aangehouden in een woning aan de Orionweg. Een getuige had gezien dat de verdachte even daarvoor een bromfiets had vernield. De getuige heeft de eigenaar van de bromfiets in kennis gesteld en is de verdachte gevolgd. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zal de schade aan de bromfiets vergoeden.

Politie onderzoekt branden Zandvoort
ZANDVOORT, 22 april - De districtsrecherche Kennemerland-Zuid heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de twee recente branden in Zandvoort. Zondagavond 20 april raakte een recreatiebungalow van Center Parcs aan de Vondellaan zwaar beschadigd door brand. Een dag later brandde 's avonds op camping De Branding aan de Boulevard Barnaart een caravan volledig uit en raakte een tweede beschadigd. Er is niemand gewond geraakt. Beide branden blijken te zijn aangestoken. Uit het politieonderzoek en op basis van getuigenverklaringen is gebleken wie de dader moet zijn. De politie is op zoek naar deze man.

Schennispleger aangehouden
WIJK AAN ZEE, 21 april - Politiemensen hielden rond 20.00 uur een 37-jarige man uit Duitsland aan wegens schennis. Er was bij de politie door getuigen gemeld dat de man schennis had gepleegd in de Zeestraat. Politiemensen zijn gaan zoeken in de omgeving en troffen de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Hennepkwekerij ontmanteld
HEEMSKERK, 21 april - Rond 22.15 uur werd grote wateroverlast gemeld in een woning aan de Hillen Acker. De brandweer dit probleem opgelost. In de woning troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In een slaapkamer werden acht vuilniszakken vol met hennepafval en resten van 35 tot 40 planten aangetroffen. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. Verder zijn er 280 planten en een grote hoeveelheid apparatuur in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Aanrijding tussen politieauto en fietser
HAARLEM, 22 april - Rond 08.00 uur is een aanrijding ontstaan tussen een politieauto en een 12-jarige fietser uit Haarlem. De politiemensen waren met spoed onderweg naar een ongeval en reden op de kruising Wagenweg en de Van Limburg Stirumstraat toen de jongen de weg overstak. Het slachtoffer werd aangereden en kwam hierbij ten val en heeft lichte verwondingen opgelopen. Zijn fiets is tijdens de aanrijding beschadigd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.
Actuele dossiers

* Dossier branden Heemskerk en Beverwijk

landelijke dossiers

* Veiligheid


* Naar boven

Laatst gewijzigd 22-04-2008 16:30 | © Regio Kennemerland | Privacy |
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties