Gemeente Dronten


Bouw logeervoorziening Stichting Enjoy-It Flevoland is begonnen

De palen zijn geslagen, er kan gebouwd worden.

Maandagavond 21 april kwam burgemeester, Aat de Jonge, persoonlijk op de nieuwbouwlocatie van Stichting Enjoy-It Flevoland om samen met de initiatiefnemers en het bestuur de laatste paal de grond in te slaan. De laatste paal wordt geslagen
Op het door de initiatiefnemers, Ellen Bode en Willem Diepmaat, aangekochte terrein van 2 hectare aan de Roodbeenweg 17 zal een gezinshuis worden gebouwd en aangrenzend een logeerhuis die door Stichting Enjoy-It Flevoland gebruikt zal gaan worden voor de opvang van kinderen met ADHD, PDD-NOS en autisme in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Komend jaar zullen de diensten van Stichting Enjoy-It Flevoland worden uitgebreid met gespecialiseerde woensdag- en vakantieopvang. Tevens is het de bedoeling om er een werkgelegenheidsproject te starten voor mensen met een arbeidsbeperking en voor mensen die op therapeutische basis een dagbesteding nodig hebben. Stichting Enjoy-It Flevoland heeft hierover contacten gelegd met haar samenwerkingspartner TriAde Boschhuis en Kwintes en heeft zich aangemeld bij Mee IJsseloevers voor het project Groene Zorg in Flevoland.

Het logeerhuis en het terrein zullen volledig aan de doelgroep worden aangepast.
Zo komt er op het terrein een speeltuin met klim- en klautertoestellen, een wip, schommels, kabelbaan, trampolines en een speelhuisje.
Verderop op het terrein komt een speel- voetbalveld, een biologische moestuin, een kampvuurkuil, een vijver en twee weides voor de dieren.

De te plaatsen schuur wordt gebruikt voor de stalling van de fietsen en skelters, een kleine werkplaats, opslag van gereedschappen, maar dient ook als onderkomen voor de dieren.
De schuur krijgt een speciale hoek waar de kinderen kunnen knuffelen met konijnen en cavias.
Op het verharde gedeelte kunnen de kinderen naar hartenlust skelteren, steppen en spelen.

Omdat niet alles uit privé-middelen gefinancierd kan worden zal ook Stichting Enjoy-It Flevoland een deel van haar voorzingen voor haar rekening nemen.
Gelukkig is er een aantal sponsors gevonden die deze ideële stichting willen steunen.

De sponsors die helpen dit enorme project te realiseren zijn onder andere: Provincie Flevoland, Knipscheer infrastructuur, Peter de Raat grondwerken, Weevers mechanisatie, Loonbedrijf Breure, Kijlstra Beton, Kwekerij Aalderink, Van Werven, Nolte Küchen, Hermans Blokhuizen, Lilly Nederland, Donker groenvoorzieningen, DenCad computers, Flevo ICT, ABS Bouw en Webveilingen.nl. Er is ook een aantal sponsors welke geen naamsvermelding willen maar die zich wel sterk maken voor Stichting Enjoy-It Flevoland.

Overigens is de Stichting nog op zoek naar enkele bedrijven die hun kunnen helpen bij de afwerking van het terrein en het legen van ongeveer 1600 m2 bestrating.

Volgen een borrel is verdiend s de planning zal de nieuwe locatie eind 2008 / begin 2009 in gebruik worden genomen. Aannemer Fred Ziel van Fremar Bouw uit Dronten heeft aangegeven er alles aan te doen om de planning te halen.

Het verloop van de werkzaamheden kunt u, in de vorm van een fotoverslag, volgen op ebsite: www.stichtingenjoyit.nl en klik op vordering locatie.

Voor meer informatie over Stichting Enjoy-It Flevoland kunt u mailen naar: info@stichtingenjoyit.nl of bellen naar: 0321-325272.

Publicatiedatum: 220408