Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EDEN HOTEL GROUP BENOEMT RAAD VAN COMMISSARISSEN

Amsterdam, 22 april 2008 ­ De Eden Hotel Group maakt bekend dat er een Raad van Commissarissen is samengesteld die per 1 mei in functie treedt. Benoemd zijn de heer drs J. ten Kate RA (1962), de heer F.I.M. Houterman (1949) en de heer Sj. Dijkstra (1937). Aanleiding voor deze bestuurlijke vernieuwing is dat een toezichthoudend orgaan past bij de ambitie en groei van de groep.

De heer J. (Jan) ten Kate is benoemd als voorzitter van de Raad. De heer Ten Kate is managing partner en mede eigenaar van RJ Partners BV in Amsterdam, een bedrijf dat actief is op het gebied van corporate finance en investment management. Voorheen was hij extern accountant en partner bij PricewaterhouseCoopers.

De heer F. (Ferry) J.M. Houterman is voorzitter van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), President Commissaris van Koninklijk Theater Carré en o.a. Lid van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit Nederland. Daarvoor was hij ondermeer Directeur Knorr Nederland en Voorzitter MKB Amsterdam. Hij bekleedt diverse bedrijfscommissariaten.

De heer Sj. (Sjoerd) Dijkstra heeft in 1977 de Eden Hotel Group opgericht. In 2005 heeft hij het Algemeen Directeurschap overgedragen aan zijn zoon Léon Dijkstra. De heer Dijkstra is actief geweest binnen Koninklijk Horeca Nederland, Best Western Nederland en het ATCB (voorheen VVV Amsterdam).

Eden Hotel Group
In de centra van diverse grote Nederlandse steden exploiteert Eden Hotel Group als dé city specialist 17 vier- en driesterren hotels onder de Eden vlag. Het familiebedrijf, in 1977 opgericht door de familie Dijkstra, is een van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in ons land. Het vastgoed van de hotels is voor het overgrote deel in eigendom van de Eden Hotel Group. Dankzij een platte organisatiestructuur kan steeds snel worden ingespeeld op de wensen van de gasten en klanten, waardoor de Eden hotels bekend staan om de hoge mate van gastvrijheid en service. Met meer dan 1900 kamers in hotels in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Hengelo, Eindhoven, Den Haag, Zutphen, Maastricht en Emmen, plus diverse spraakmakende restaurants en concepten, zoals Café Americain, Simply Bread en FLO Amsterdam, weet de Eden Hotel Group voortdurend vernieuwend, flexibel en verrassend zowel de zakelijke als leisure markt te bedienen. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.