Run op meivakanties

22/04/2008 18:06

BIZZ Travel B.V.

De afgelopen maanden was een ware run op vliegvakanties in de meivakantie. Bijna 2 miljoen Nederlanders besluiten dit voorjaar om naar het buitenland te gaan. Populaire vakantielanden in de meivakantie zijn: Turkije, Spanje, Egypte en Griekenland.

De meivakantie valt gunstig in 2008. De opname van slechts drie vakantiedagen levert werknemers een hele week meivakantie op. Daar bovenop hebben veel scholen dit jaar twee weken vakantie in plaats van de gebruikelijke één week. Dat de reisbranche profiteert van de gunstige meivakantie is geen verrassing. "Deze dagen vormen traditioneel een goede periode in de reiswereld, maar we hebben in jaren niet zo'n run op onze meivakanties gehad." meldt Jacco Tas, commercieel directeur van reisorganisatie Ferio vakanties.

De run op meivakanties heeft tot gevolg dat de vliegvakanties bij alle Nederlandse reisorganisaties nagenoeg uitverkocht zijn. Hierdoor kiezen dit jaar opvallend veel Nederlanders voor een autovakantie. "Veel mensen kiezen voor een autovakantie naar Frankrijk, Spanje of Kroatië, omdat hier nog voldoende vakanties beschikbaar zijn voor de komende weken", besluit Tas.

Reisorganisatie Ferio vakanties in Groningen voert naast het merk Ferio vakanties de merken Bizztravel en Beachmasters Jongerenreizen. Vanaf 2003 richt de Groningse touroperator zich volledig op de verkoop via het internet. Sindsdien worden nagenoeg alle boekingen afgehandeld via www.bizztravel.nl, www.ferio.nl en www.beachmasters.nl.





http://www.ferio.nl

http://www.bizztravel.nl