PROACT Archivering-seminar trekt veel belangstelling


Datagroei en compliancy-druk vragen om betere oplossingen

BAARN, 20080423 -- Op 22 en 23 april organiseerde PROACT Nederland in het PSV Stadion te Eindhoven en Groot Kievitsdal in Baarn een storageseminar met als thema "Archivering". De 100 aanwezigen waren zeer te spreken over de sessie die werd opgeluisterd door sprekers als Paul Carpentier ("The Father of CAS") en PROACT consultants Ties Beekhuis en Björn Selander.

"Dit seminar heeft onze bezoekers laten zien dat lange termijn archivering geen eenvoudige zaak is en dat er veel kennis nodig is om een toekomstbestendige oplossing te implementeren. Het gebruik van de juiste technieken, zoals PROACT's eigen search-tool Ptwo en Caringo's CAS oplossing "CAStor" kunnen helpen een solide basis te leggen voor opslag van data voor langere tijd. Met name over de presentatie van Caringo´s CTO Paul Carpentier waren onze bezoekers zeer te spreken." aldus Sander Dekker van Proact. "Dit seminar heeft laten zien dat deze problematiek bij veel organisaties speelt, niet alleen als gevolg van datagroei maar ook door toenemende compliancy-druk. De PROACT-case van het Zweeds Landmeetkundig Instituut, dat alle kadastrale informatie en landkaarten in Zweden voor altijd dient te bewaren, toont aan dat we de nodige ervaring hebben opgedaan op dit gebied."

Proact organiseert regelmatig seminars over courante storage thema's die hoog op de agenda staan bij menig IT specialist en CIO. Voor meer informatie over dit seminar kunt u terecht op www.proact.nl/evenementen.

Daarnaast organiseert Proact regelmatig Lunch & Learn sessies. Deze wekelijkse sessies informeren over interessante storage-, backup- en archiveringsoplossingen en worden gecombineerd met live demonstraties. De anderhalf uur durende sessies worden gehouden onder het genot van een compleet verzorgde lunch. Meer informatie op www.lunchandlearn.nl.

Over Proact

PROACT is gespecialiseerd in het managen, beveiligen en opslaan van grote hoeveelheden bedrijfskritische informatie. Als onafhankelijke storageintegrator levert zij consultancy, services, support en systemen voor storage, back-up en archivering. De Proact groep heeft ongeveer 300 gespecialiseerde medewerkers en is vertegenwoordigd in Nederland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en de Baltische Staten met in totaal 18 kantoren. Proact is opgericht in 1994 en de moederorganisatie Proact IT Group AB is sinds 1999 beursgenoteerd aan de Stockholm Stock Exchange onder de code PACT. Meer informatie over Proact is te vinden op onze website www.proact.nl.