KNWV

Nieuwsbericht Surfen

21-4-2008

Kitesurfer Kevin Langeree winnaar World Cup Frankrijk

Kitesurfer Kevin Langeree heeft in het Zuid-Franse Leucate de tweede World Cup van het seizoen op zijn naam geschreven. De 19-jarige Noordwijker heeft daarmee ook de eerste plaats op de wereldranglijst overgenomen van regerend wereldkampioen Aaron Hadlow.

Nederlands kampioen Kevin Langeree kende in Frankrijk een droomstart. Onder goede windomstandigheden wist hij zaterdag zonder problemen de finale te halen. In de finale kwam hij terecht tegen regerend
wereldkampioen Aaron Hadlow.

Hadlow had Langeree vorige maand in Mexico nog van de overwinning afgehouden, maar in Frankrijk waren de rollen omgedraaid. Ik wist dat ik van hem kon winnen, liet Kevin Langeree weten. In Mexico had ik bijna gewonnen. In mijn achterhoofd baalde ik nog steeds van het feit dat ik tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen de winst had laten liggen. Dat motiveerde enorm in Frankrijk.

Op zaterdag werd Aaron Hadlow verslagen. Maar in het kitesurfen volgt altijd nog een herkansingsronde. Vanwege de windomstandigheden werd deze pas op maandag gevaren. Wederom stond de Noordwijker in de finale oog in oog met aartsrivaal Hadlow. Ook nu bleek Langeree zonder enige twijfel de beste. Hij voerde zijn trucs technisch beter uit en wist bijna alle spectaculaire sprongen goed te landen. De jury oordeelde daarna unaniem dat Langeree de beste was.

Echt geweldig. Ik voelde de hele week al dat ik in topvorm was. Mijn doel om wereldkampioen te worden, komt steeds dichterbij de
werkelijkheid. Het seizoen is nog heel lang, maar met deze overwinning heb ik een belangrijke stap gezet.

Zowel Kevin Langeree als Aaron Hadlow hebben nu een overwinning op hun naam staan. Langeree gaat echter aan de leiding op de wereldranglijst, omdat hij de laatst gevaarde wedstrijd winnend wist af te sluiten.

Volgende week staat de derde van in totaal tien World Cup wedstrijden op het programma. Het kitecircus vliegt dan naar Zuid-Amerika om op 30 april in Venezuela te varen. Ik kan gelukkig een paar dagen rust nemen en dan hoop ik in Venezuela wederom in topvorm op het water te verschijnen.