Gemeente Cromstrijen


Bijzonder huwelijk in Cromstrijen

Maandag 21 april vond er een bijzonder huwelijk plaats in het gemeentehuis in Numansdorp. Liza Pegels en Job Veenstra traden om 13.30 uur in het 'nephuwelijk'.

Trouwen, dat is een feest! De afgelopen 2 weken werkte de Christelijke Basisschool de Bron uit Numansdorp hard aan het project 'Feest in alle landen'. Omdat de basisschool 5 jaar bestaat, koos iedere groep een land met zijn bijzondere feesten. De kleuters uit groep 1-2 hoefden niet lang na te denken. De ouders van 2 kinderen uit deze groep trouwen dit jaar. Dat wilden de kinderen wel eens nader onderzoeken. Maandag 21 april 'trouwden' een Liza Pegels en Job Veenstra uit de groep in het gemeentehuis in Numansdorp.

De kinderen waren er vol van. Zij knutselden, verzamelden trouwspulletjes en pasten de bruidskleding. Dus alles wat er bij een echte trouwerij komt kijken. Voor het nephuwelijk was alles geregeld: het bruidspaar, het bruidsmeisje, de bruidsjonker, de ambtenaar van de burgerlijke stand, de getuigen, de bruidstaart en de bloemen. Gerbera Kwekerij Van Bakkeren uit Zevenhuizen en Bloemist Dreamflowers uit Numansdorp sponsorden de bloemen en de corsages. De Numansdorpse bakker De Ambacht schonk de bruidstaart aan het kersverse 'echtpaar'.