Gemeente Harlingen

Gratis Seniorencursussen in Harlingen
14-2-2008
FC-Educatie van het Friesland College organiseert in samenwerking met Rondeel wederom cursussen voor 55-plussers uit de gemeente Harlingen. Dankzij subsidie van de gemeente kunnen deze cursussen gratis aangeboden worden.

Creatief omgaan met geld (4 bijeenkomsten op woensdagmorgen vanaf 23 april)
Lijkt het bij u soms ook zo dat aan het einde van uw geld nog een stuk maand over is? Weet u niet goed hoe dat komt en hoe u dat aan kunt pakken? Wilt u weten hoe u kosten kunt besparen? Dan is deze cursus iets voor u. Er wordt met u gekeken naar welke invloed uw leefstijl en keuzes hebben op uw financiën. U krijgt tips om creatiever met uw geld om te gaan.

Koken voor mannen (8 bijeenkomsten op woensdagmorgen) In deze cursus leert u de beginselen van het koken. Er wordt zoveel mogelijk met verse ingrediënten gewerkt. Elke keer wordt er een lekkere maaltijd bereid. Aan het eind van de cursus bent u in staat een volwaardige driegangen maaltijd te bereiden. Eet smakelijk! Prijs: EUR40,- (voor de boodschappen)

Zicht op jezelf (10 bijeenkomsten op donderdagmiddag) De bijeenkomsten zijn bedoeld voor senioren die de kwaliteit van het leven hoog in het vaandel hebben. Er worden handvatten aangereikt om beter zicht op uw handelen en uzelf te krijgen. Vanuit verschillende invalshoeken kijkt u op een speelse wijze naar.


* Uw gezondheid

* Uw materiële positie

* Uw sociale contacten

* Uw maatschappelijke activiteiten

* Uw inspiratiebronnen

Het gaat om uzelf, maar u leert door er veel met anderen over te praten. U bepaalt daarbij zelf
hoeveel u met de groep wilt delen.

Handig met uw mobiel (3 of 4 bijeenkomsten op dinsdagmiddag) U hebt een mobiele telefoon, maar u kent nog niet alle mogelijkheden. In de cursus leert u de diverse mogelijkheden van uw eigen mobiele telefoon kennen. Neem, indien mogelijk de handleiding van de mobiele telefoon mee.

Aan de volgende zaken wordt onder andere aandacht besteed: bellen en gebeld worden, de diverse menu's in uw toestel, beltegoed opvragen en sms- berichten lezen en versturen.

Informatie en aanmelden
De cursussen vinden plaats in Harlingen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, worden de data, het tijdstip en de locatie bepaald. Voor meer informatie over de cursus en aanmelden kunt u terecht bij:

FC - Educatie van het Friesland College
Oud Jaagpad 28
Postbus 91
8860 AB Harlingen
0517-415425