Het Wonderwoud viert eerste lustrum met congres

dinsdag 25 maart 2008

BredeSchool het Wonderwoud in Zwolle viert het vijfjarig bestaan op 23 april met een congres, dat onder meer bestaat uit negen workshops.

Vijf jaar geleden was sport op het Wonderwoud al onderdeel van de naschoolse activiteiten. Nu is er een doorgaande beweeglijn van zwangerschapsgym, bewegen op schoot, peutergym tot een heel divers sportaanbod voor de basisschoolkinderen.
Binnen het zorgaanbod heeft de samenwerking met de Thuiszorg en GGD o.a. geleid tot een `warme' overdracht voor alle 4-jarige kinderen in aanwezigheid van ouders en de leerkracht. De extra uren in de Schakelklas voor kinderen met een taalachterstand hebben plaats in het Wonderwoud. Dankzij de samenwerking met het Buurtmoederteam is een Buurtmoeder gekoppeld aan de Schakelklas en kan zij in de thuissituatie werken aan het uitbreiden van vaardigheden van ouders.

Tijdens het congres, dat wordt ingeleid door Ronald de Bie (directeur OBS Springplank) en Elske Heinen (coördinator Brede School, Travers), wil de trotse BredeSchool haar ervaringen delen. De negen workshops gaan dan ook over zaken die binnen het Wonderwoud zijn gerealiseerd:
1. Sportactieve BredeSchool, 2. Maxi Axie: de verlengde schooldag, 3. Warme overdracht: een 4-jarige in beeld, 4. Schakelklas en Buurtmoeder: taalstimulering op school en thuis, 5. Creatieve therapie, 6. Extra aandacht voor doorgaande lijnen 0-6-jarigen, 7. Samen gezond!, 8. Coördinatie van de Brede School, 9. Beheer en exploitatie.

Het congres wordt 23 april van 13.00-17.00 uur gehouden in Het Wonderwoud,
Beukenstraat 83, 8021 XA Zwolle. Klik hier voor meer informatie.