Gemeente Deventer

Authentieke muziek en dans uit India

De muziekserie Deventer Internationaal eindigt dit seizoen op woensdag 23 april 2008 met de bijzondere zigeunergroep Lok Rang uit India. De groep put uit de rijke volkscultuur van Rajasthan en staat bekend om zijn opzwepende ritmes. Ze borduurt ook voort op het klassiek-Indiase repertoire (raga's).

Lok Rang gaat met zijn tijd mee en brengt naast traditionele muziek ook eigentijdse composities in Bollywoodstijl, geschreven door de leadzanger Sivdatt Singh. De muzikanten en danseressen zijn actieve representanten van een springlevende volkscultuur: zang, dans en muziek hier en daar aangevuld met spectaculaire circusacts. Door deze combinatie van traditie en vernieuwing biedt Lok Rang een zeer afwisselende show. Voor en na de concerten van Lok Rang gaat de Stichting Claudia & Friends India uit Deventer, die initiatieven in India ondersteunt, hierover informatie verstreken.

Optredens

De gratis toegankelijke optredens zijn om 12 uur te zien in het Stadhuis, om 15 uur in een tent bij winkelcentrum Keizerslanden en om 21.30 uur in het Burgerweeshuis.

Deventer Internationaal attendeert verder op een bijzonder concert van de wereldberoemde rapper CEZA uit Turkije in het Burgerweeshuis op donderdag 15 mei. Hij wordt bij dit optreden, waarvoor entree wordt geheven, bijgestaan door AL-J.

Deventer Internationaal Beleid

In het kader van de muziekserie `Deventer Internationaal' treden ieder jaar vijf nieuwe groepen op die elk drie gratis toegankelijke concerten verzorgen. De concerten vinden altijd op woensdag plaats en worden mogelijk gemaakt door het Kunstcircuit, het Burgerweeshuis, Winkeliersvereniging Keizerslanden, Stichting Pentaton, Muziekmakelaar `De Speelman' en de Gemeente Deventer. Meer informatie over alle concerten is te vinden op www.wereldmuziek.nl.

Publicatiedatum: 3-4-2008
foto van Lok Rang

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 3 april 2008