Openbare bibliotheek Amsterdam


Amsterdam Wereldboekenstad komt eraan

08 apr 2008 - 12:34
AWBSlogo Nederlands CMYKklein
De grote manifestatie Amsterdam Wereldboekenstad gaat binnenkort van start. Woensdag 23 april wordt de manifestatie officieel geopend door H.K.H. Prinses Laurentien in de Westerkerk en voorafgaand daaraan heeft de OBA al een paar grote activiteiten in huis.

Maandag 21 en 22 april is er in het Theater een groot internationaal congres over het auteurrecht waar o.a. minister van Justitie Hirsch Ballin te gast is.

Dinsdagvond 22 april opent Burgemeester Job Cohen in de expositieruimte van de OBA de tentoonstelling "Amsterdam in Woorden" zestig portretten van auteurs met daaronder een citaat uit hun werk dat betrekking heeft op een Amsterdamse straat, plek of buurt. Fotograaf Friso Keuris maakte de portretten van Arnon Grunberg, Connie Palmen en vele andere auteurs.
De tentoonstelling is te bezichtigen van 23 april tot 26 juni en de portretten hangen van 23 april tot 26 juni tevens in honderd MUPI's door heel Amsterdam.

Woensdag 23 april, de dag van de opening, wordt er overdag in heel Amsterdam voorgelezen, waaronder in vrijwel alle bibliotheken. In de hal van de Centrale Bibliotheek treedt het Amsterdamse Kinderkoor op.

Van donderdag 24 t/m zondag 27 april vindt het groot internationaal literair festival "Het Vrije Woord" in de OBA plaats met grote buitenlandse auteurs als Ingo Schulze, David Grossman en Philippe Claudel.