Gemeente Hoorn


BOS Event in sportcentrum De Opgang op 23 april

14 april 2008 - Op woensdagmiddag 23 april vindt de tweede editie van het BOS Event plaats in sportcentrum De Opgang. Basisschoolkinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de BOS-scholen gaan de strijd aan in een meerkamp, waarbij het thema respect een centrale rol speelt.

De organisatie van het evenement is in handen van vertegenwoordigers van de BOS-scholen, volleybalvereniging NIVO, Basketbalvereniging De Hoppers en wordt gecoördineerd door de stichting Netwerk en het gemeentelijke Sportopbouwwerk.

BOS-scholen In diverse wijken organiseert de gemeente Hoorn extra sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar met zogenaamde BOS-gelden (Buurt, Onderwijs en Sport) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel is (kwetsbare) jongeren kansen geven om meer te bewegen en te sporten. Sport is tevens een middel om kinderen en jongeren met verschillende culturele achtergronden met elkaar te leren samenwerken en samenleven. Scholen en verenigingen uit het projectgebied Kersenboogerd en Risdam-Noord doen mee aan het BOS Event.

Veelzijdig programma Samen met de kinderen hebben de BOS-scholen één van de spelvormen van de meerkamp verzonnen. De omgang met regels en met andere kinderen en de gelijkheid van kansen komen terug in deze spelvormen. Naast de meerkamp geven kinderen diverse demonstraties, zoals modeshows, rapbattles, BMX, basketbal en volleybal. Als rode draad door het geheel loopt de strijd om de penaltybokaal, waarbij een keeper met naam uit de regio tussen de palen staat.

Respect Het BOS Event staat dit jaar in het teken van respect. Tijdens de voorbereidende gymlessen en cursussen en de uiteindelijke uitvoering op 23 april komt dit thema steeds weer terug. Er wordt dan ook gestreden om de respectbokaal. Respect voor elkaar, discipline en acceptatie zijn bij het BOS Event belangrijker dan de behaalde punten.

Natuurlijk mag een enthousiast publiek niet ontbreken. Iedereen is van harte welkom bij het BOS Event op woensdag 23 april van 13.00 uur tot 17.00 uur in sportcentrum De Opgang aan de Akkerwinde in Zwaag. De toegang is gratis.