Gemeente Teylingen

corsowagen

Jochem Myjer opsteker voor Teylinger corsowagen

14 april 2008

PERSBERICHT14 april 2008 - Teylingen is er trots op dat de populaire cabaretier Jochem Myjer de eerste bloemen op de Teylinger praalwagen voor het Bloemencorso van de Bollenstreek gaat steken. Op 23 april om 13.30 uur komt Jochem naar De Klinkenberghal in Sassenheim waar op dat moment het steken van alle praalwagens gaat beginnen.

Jochem Myjer en Teylingen

Burgemeester Schelberg en zijn vrouw waren in december aanwezig bij de try-out van de nieuwste show van Jochem Myjer `De rust zelve' in Theater `t Onderdak in Sassenheim.

Daar was het Jochem Myjer ter ore gekomen dat de burgemeester in de zaal zat. Jochem gaf aan het begin van de voorstelling aan om nog een grap over de burgemeester te maken. Dit bleef tot teleurstelling van de burgemeester uit.

Belofte maakt schuld, en toen het idee naar voren kwam voor de eerste steek aan de corsowagen dacht burgemeester Schelberg onmiddellijk aan Jochem Myjer.

Bloemencorso en Teylingen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek trekt voor een groot deel door Teylingen. Het gemeentebestuur heeft recreatie tot een van de speerpunten van zijn beleid gemaakt. Het corso en de opbouwdagen zijn één van de pareltjes van Teylingen.

De steekdagen zijn te bezoeken op woensdag 23 april van 13.00 tot 22.00 uur. Op donderdag 24 april van 10.00 tot 22.00 uur en op vrijdag van 10.00-17.00 uur in de Klinkenberghal in Sassenheim. De entree bedraagt 4 euro per persoon.

In de hal wordt ook aandacht besteed aan andere activiteiten rondom het corso, zoals de kindercorso's in Voorhout en Sassenheim, de vakantiemarkt op het plein bij de Hema in Sassenheim op 26 april, de vele vrijwilligers die zich in zetten rondom het corso, etc.

Meer Jochem Myjer

Jochem Myjer toert op dit moment door het land met zijn nieuwe show `De rust zelve. Laat u door de titel hiervan niet op het verkeerde been zetten, want de waarschuwing luidt `Orkaan Jochem komt eraan met een nieuwe show'. Als jonge knul volgde Myjer vanaf zijn achtste jaar al vioollessen om in het voetlicht te treden. In zijn studententijd deed hij op twintigjarige leeftijd als jongste deelnemer mee aan het open podium. Na het winnen van het Groninger Studenten Festival in 1997 en kort daarna het RTL Studententalent brak hij door. Hij kwam onder andere in de Kleine Komedie terecht met de cabaretestavette, maar ook als vervanger van Theo Maassen. Op dit moment staat hij alweer op het toneel van zijn 4e grote show.

2008-04-14 Jochem MyjerDeRustZelve