Gemeente Ede

Nummer 072 / Ede, 15 april 2008

Nieuwbouwplan voor 56 woningen
Inloopavond `omgeving Edeseweg / Oude Arnhemseweg Lunteren`

Op woensdag 23 april vindt een inloopavond plaats over het plan omgeving Edeseweg / Oude Arnhemseweg Lunteren. Iedereen kan zich die avond laten informeren over het voornemen voor het realiseren van 56 woningen op het perceel Edeseweg 15-17 en het aangrenzende weiland in Lunteren. Belangstellenden zijn tussen 19.30 tot 21.00 uur welkom in het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28. Het is een inloopavond, zodat iedereen vrij in en uit kan lopen.

Voorontwerp
BV Giessen Projectontwikkeling heeft in samenwerking met Aannemersbedrijf Gebr. Blokland de plannen voor de woningbouw op het perceel Edeseweg 15-17 en het aangrenzende weiland uitgewerkt. Dit hebben zij gedaan in overleg met de gemeente Ede. De planvorming is nu zover gevorderd dat een voorontwerp-bestemmingsplan kan worden gepresenteerd. Vanaf 17 april ligt het voorontwerp gedurende 6 weken ter inzage.

56 woningen
Het plan voorziet in de realisering van 56 woningen, onderverdeeld in (deels sociale) grondgebonden woningen en een appartementenvilla aan de Edeseweg. Bij de opzet van het plan zijn de landschappelijke basisstructuur en de bijzondere ligging van het plangebied aan de rand van het dorp, bij de hoofdentree van Lunteren, van grote betekenis geweest. De bestaande houtwallen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd, waarmee de karakteristieke groene kamer intact blijft en het dorp aan de zuid- en oostzijde een robuuste groene zoom behoudt. Het woningbouwprogramma biedt voor een ieder wat wils. Er worden verschillende woningtypes in verschillende prijsklassen gerealiseerd: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen, appartementen en rijwoningen.

Wijziging
Al eerder in 2003 heeft de gemeente Ede voor het perceel Edeseweg 15-17 in Lunteren een voorontwerp-bestemmingsplan in procedure gebracht. Dat voorontwerp-plan voorzag in de bouw van drie appartementengebouwen. Gezien de vele negatieve reacties vanuit de Lunterse samenleving is besloten dit plan niet verder in procedure te brengen. BV Giessen Projectontwikkeling, in samenwerking met Aannemersbedrijf Gebr. Blokland, heeft de gemeente in 2006 gevraagd om medewerking te verlenen aan een zodanige wijziging van het bestemmingsplan dat op het bewuste perceel èn ter plaatse van het weiland ten zuiden ervan woningbouw mogelijk wordt. Vooral gelet op het beoogde woningbouwprogramma met o.m. goedkope woningen staat de gemeente Ede hier positief tegenover.

Ter inzage
Van 17 april tot en met 28 mei ligt het voorontwerp-bestemmingsplan voor iedereen ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Alle belanghebbenden kunnen in die periode schriftelijk hun zienswijze op dit voorgenomen beleid geven, die dan wordt meegenomen in de definitieve besluitvorming. Het Infocentrum is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

---