Gemeente Beek


Wederom een circus in Beek

Beek, april 2008

De gemeente Beek heeft onlangs een circusbeleid vastgesteld. Dit houdt in dat de gemeente maximaal 2 vergunningen per jaar zal afgeven aan circussen.

Er zal één vergunning voor de periode april t/m juni wordt afgegeven en één vergunning voor de periode september t/m november. Het circus moet voldoen aan de gedragscode van de Vereniging Nederlandse Circus ondernemingen (VNCO) waaronder daarin opgenomen regels met betrekking tot dierenwelzijn. Voor het houden van de voorstellingen is er een onverhard terrein beschikbaar van 160 mtr. (L.) * 48 mtr. (B.) gelegen aan de Blooteweg te Beek.

Circus Belly-Wien

Circus Belly-Wien presenteert van 23 t/m 27 april a.s. een vernieuwd ruim 2,5 uur durend klassiek circusprogramma op de bovengenoemde locatie.

Met 6 gitzwarte Friese paarden, tijgers, kamelen, lama's, apen, honden, zebra's en als klap op de vuurpijl de enige echte circusgiraffe in Europa: Kenay.

Verder kunt u genieten van acrobaten, clowns, trapezewerkers en jongleurs uit binnen en buitenland. Kortom een geweldige show voor jong en oud.

De circusvoorstellingen vinden plaats op de volgende tijdstippen:


* 23 april: première om 19.00 uur


* 24 april: 16.15 uur en 19.00 uur


* 25 april: 16.15 uur en 19.00 uur


* 26 april: 15.00 uur en 19.00 uur


* 27 april: 14.00 uur

De kaartverkoop is van 10.00 uur tot 12.00 uur en een uur voor aanvang circusvoorstellingen aan de circuskassa aan de Blooteweg.

Dag van het Circus

Als opwarmer voor de komende voorstellingen zullen een aantal medewerkers van het circus, vergezeld door een groep kamelen, op 19 april van 10 tot 12 uur bij het Makado reductiebonnen uitdelen. Dit in het kader van de Dag van het Circus. In heel Nederland zullen op deze dag circussen extra in de aandacht staan. Burgemeester Cremers van Beek zal het gezelschap welkom heten.