Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dagelijks bestuur bezoekt Heijplaat

Op woensdag 23 april bezoekt het Charloise dagelijks bestuur Heijplaat. Het is de start van een serie wijkbezoeken die in de loop van 2008 worden gebracht aan alle Charloise wijken.

Bij het bezoek van het dagelijks bestuur aan Heijplaat wordt onder meer een bezoek gebracht aan het RDM-terrein (foto: Jan van der Ploeg). Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois heeft bij velen de naam goed bereikbaar te zijn en van korte lijnen te houden, maar vindt ook dat het altijd beter kan. Er is regelmatig overleg met organisaties, instellingen en verenigingen. Het doel daarvan is het bespreken van alles waar organisaties mee te maken hebben. Aan de orde komen wensen en problemen; dingen die goed gaan, maar ook dingen die minder goed verlopen. Voor problemen wordt zo mogelijk gezamenlijk een oplossing gezocht.

Ook individuele burgers komen aan bod. Voor hen zijn er verschillende mogelijkheden om de dagelijks bestuurders te spreken. De eenvoudigste manier is wel het plegen van een telefoontje of het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Om de contacten nog nauwer aan te halen en ook om ter plekke de situatie te bekijken bezoekt het dagelijks bestuur in de komende tijd alle wijken.

Tijdens zon bezoek worden projecten en ontwikkelingen in een wijk bekeken, wordt er gesproken met organisaties en individuele bewoners en wordt ergens in de wijk een gezamenlijke lunch gebruikt.

Bezoek aan Heijplaat

Op woensdag 23 april bezoekt het dagelijks bestuur de wijk Heijplaat.

Belangrijke punten bij dit bezoek is de herstructurering; wat zijn de plannen, wat wordt er gesloopt en gebouwd en wat zijn de economische- en sociale ontwikkelingen.

Het programma begint om 10.00 uur in wijkgebouw De Kolk waar ondermeer gesproken wordt over het project Welkom op Heijplaat. Daarna wordt een bewoonster in de Karimunstraat bezocht en vervolgens zijn de speeltuin en de buurtvereniging aan de beurt. Omstreeks 11.30 uur staat de ruilwinkel in de Corydastraat op het programma. Na een lunch bij Café Courzand waarvoor ondermeer vertegenwoordigers van Woningcorporatie Woonbron, de bewonersorganisatie, de Vereniging van Eigenaren en de basisschool worden uitgenodigd, brengt het gezelschap een bezoek aan het RDM terrein waar een medewerker van het Havenbedrijf een rondleiding zal verzorgen. Dat laatste programma-onderdeel zal omstreeks 16.00 uur worden afgerond. Volgende week leest u op deze pagina het verslag van dit bezoek.