Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Milieupolitie verwijdert fietswrakken bij Amstelstation

16 april 2008

In en om de fietsenrekken bij het Amstelstation staan veel achtergelaten of hinderlijk geparkeerde fietsen. Die zorgen voor overlast. De milieupolitie doet hier iets aan. Op woensdag 23 april halen ze alle fietswrakken, achtergelaten en hinderlijk geparkeerde fietsen bij het Amstelstation weg.

De fietsen worden geregistreerd en de NS zorgt voor tijdelijke opslag van de fietsen. De eigenaar kan een fiets tot drie maanden hierna weer ophalen bij de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale (AFAC), tegen betaling van EUR 10,-. De actie bij het Amstelstation is onderdeel van een grootscheepse operatie van de milieupolitie om in alle buurten van het stadsdeel hinderlijke fietsen te verwijderen.

Stickers

Ruim 200 fietswrakken en hinderlijk geparkeerde fietsen zijn enkele weken geleden voorzien van een sticker, met de mededeling dat de fiets op 23 april wordt weggehaald. In de buurt van de hekken bij Eurolines, waar veel fietsen hinderlijk geparkeerd staan, staan sinds enkele weken borden met de waarschuwing dat fietsen die aan de hekken worden gezet, op 23 april worden verwijderd.

23 april grote opruimactie

De actie bij het Amstelstation start om 8 uur 's ochtends. De fietsen worden tijdelijk opgeslagen in een ruimte van de NS onder het station. Daarna gaan ze naar de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale (AFAC) in het westelijk havengebied (adres: Bornhout 8). Daar worden de fietsen drie maanden opgeslagen. Via e-mail (info@afac-amsterdam.nl) en telefoon (020 - 334 4522) kan men informeren of zijn fiets daar staat. Tegen betaling van EUR 10,- kan een fiets weer worden opgehaald. Legitimatie is verplicht.

fietswrak

Al 1300 fietsen verwijderd

Sinds januari zet de milieupolitie extra mankracht in om fietswrakken en hinderlijk geparkeerde fietsen te verwijderen uit alle buurten. De tussenstand half april was 1300 fietsen. De actie loopt door tot in juni.

Wat is een fietswrak?

Een fietswrak is een fiets waaraan minstens twee van de volgende onderdelen ontbreken: wielen, banden, stuur, zadel, pedalen, ketting. een achtergelaten fiets is te herkennen aan stof, roest, mosgroei of plantengroei op en rond het rijwiel, de staat van het slot of de toestand van de banden.

fietswrak
Reageer