Gemeente Heerenveen

Woensdag 23 april: informatieavond over vestiging van Het Poortje in Heerenveen

De gemeente wil u informeren over de locatiekeuze van 't Poortje. We nodigen u uit om kennis te nemen van de plannen. Daarvoor organiseren we een bijeenkomst op woensdag 23 april in Ât Nije Huys aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen. De informatieavond start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk 22.00 uur.

In juli 2007 besloten het college van B&W en de gemeenteraad dat een nieuwe vestiging van Het Poortje welkom is in Heerenveen. Het Poortje huisvest en behandelt jongeren die een strafblad hebben en jongeren die - om andere redenen - uit huis geplaatst zijn. Het Poortje heeft nu twee vestigingen in het noorden: jeugdinrichting De Waterpoort in Groningen voor jongeren zonder strafblad en justitiële jeugdinrichting De Veenpoort in Veenhuizen. De toekomstige locatie in Heerenveen gaat opvang bieden aan jongeren met een strafblad. Die jongeren komen vooral uit Fryslân en de andere noordelijke provincies.

Na het besluit in 2007 heeft het college onderzoek gedaan naar een geschikte locatie voor de nieuwbouw in Heerenveen. Dat onderzoek is in nauwe samenwerking met Het Poortje uitgevoerd. Uit het onderzoek, dat eind maart 2008 werd afgerond, kwam naar voren dat er twee terreinen geschikt zijn voor de nieuwbouw van Het Poortje. Deze terreinen liggen bij het parkeerterrein in Heerenveen Noord-Oost (achter de kantoren aan de K.R. Poststraat) en in het Stationsgebied, achter de kantoren van WerkState en Arriva.

Op 15 april besloot het college van B&W dat beide locaties aan alle eisen voldoen en dat er een keus moet worden gemaakt voor één van beide. Direct omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de locatiekeuze.

Nu willen we graag de overige inwoners van Heerenveen informeren over de locatiekeuze: hoe is die tot stand gekomen en wat gaat er verder gebeuren?

We nodigen u uit om kennis te nemen van de plannen. Daarvoor organiseren we een bijeenkomst op woensdag 23 april in 't Nije Huys aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen. De informatieavond start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk 22.00 uur . Op de bijeenkomst geven burgemeester De Jonge, wethouder Ruimtelijke Ordening Scheweer en mevrouw Janssen, lid van de Raad van Bestuur van Het Poortje, uitleg. U kunt op die avond met hen in gesprek.

Gezien de capaciteit van 't Nije Huys vragen we u om ons te laten weten of u aanwezig bent. Bij voldoende belangstelling kan het zijn dat we een tweede informatieavond organiseren. Geeft u aan mevrouw Titia Post of aan Ri-Janne Bloemsma door of u komt op de 23 e . Mevrouw Post is te bereiken via t.post@heerenveen.nl of telefonisch op 0513 61 75 06. Mevrouw Bloemsma kunt u bereiken via r.bloemsma@heerenveen.nl of op 0513 61 77 91.

Meer informatie over Het Poortje in Heerenveen vindt u op: http://www.heeerenveen.nl/
http://www.het-poortje.nl/