Gemeente Ede

nummer 80 / Ede, 17 april 2008

voor reizigers met Wmo-pas
Demobus 23 april in Ede

Op 23 april doet een speciale Demobus de gemeente Ede aan. de bus is bedoeld om mensen met een handicap te laten zien wat de mogelijkheden van het gewone openbaar vervoer zijn.

De bus heeft een drie halteplaatsen:

* 09:30 - 10:45, Verzorgingshuis de Klinkenberg, Van Heutszlaan 1000, Ede


* 12:30 - 13:45, Woon- en zorgcentrum De Honskamp, Dorpsstraat 25, Lunteren


* 15:30 - 16:45, Verpleeghuis De Halderhof, Boerhaavelaan 1-7, Bennekom

Sinds 1 maart 2008 mogen mensen met een Wmo-vervoerspas vrij reizen in bussen in de gemeente Ede en in de treinen van de Valleilijn. Dit is een proef die duurt tot 1 maart 2009. Mensen die in aanmerking komen hebben inmiddels een sticker ontvangen die zij op hun vervoerspas kunnen plakken. De provincie wil graag zoveel mogelijk Wmoers informeren over de mogelijkheden van bus en Valleitrein. Daarvoor komt een speciale Demobus naar Ede..

De Demobus is een standaard bus met de huidige voorzieningen voor een betere toegankelijkheid. Zo heeft de bus een lage instap, een meldknop voor rolstoelers en een uitschuifplank.
In de Demobus leggen vrijwilligers het openbaar vervoer van A tot Z uit. Het plannen van de reis, het gebruik van de halte en de bus en het uitstappen op uw bestemming. Ook het reizen met de trein wordt op deze manier uitgelegd.

Alle Wmo-ers diein de buurt van één van deze locaties wonen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Natuurlijk zijn ook overige belangstellenden welkom.
Mensen die nog vragen hebben over de Demobus of het vrij reizen voor Wmoers kunnen contact opnemen met nummer 055 580 1256, of kijken op www.vrijreizenwmo-ers.nl.

---