Gemeente Heusden


Start herbestrating Vismarkt 17 april 2008
Geplaatst op: 17 april 2008
Start herbestrating Vismarkt

De gemeente Heusden start op 23 april a.s. met het herbestraten van de Vismarkt in de vesting Heusden. De werkzaamheden lopen vooruit op de herinrichting van het plein, die later in het jaar gepland is. Op 16 mei zijn de herbestratingswerkzaamheden afgerond.

De komende weken wordt de markt opnieuw bestraat, waarbij een deel van de huidige parkeerplaatsen verdwijnt. Voor deze herbestrating worden voor de Heusdenaren vertrouwde materialen (kinderkopjes en hardsteen) gebruikt. Het verdwijnen van de parkeerplaatsen wordt gecompenseerd met nieuwe parkeerplaatsen elders in de vesting.

Hoogseizoen
Door de herinrichting van de Vismarkt in twee fases te splitsen en nu al met de herbestrating te beginnen, voorkomt de gemeente dat de werkzaamheden tijdens het hoogseizoen voor overlast zorgen. Na de zomerperiode start de gemeente met de verdere inrichting van de Vismarkt. In overleg met omwonenden en andere belanghebbenden wordt dan bekeken hoe de openbare ruimte kan worden ingericht met bijvoorbeeld bankjes en bomen.

De herinrichting van de Vismarkt is onderdeel van het Uitvoeringsplan Vesting Heusden. Dit plan is na uitgebreide consultatie van omwonenden en andere belanghebbenden in juni 2007 aan de gemeenteraad voorgelegd en door haar vastgesteld. Gelet op de aard van de ingreep kan de herbestrating zonder vereiste procedures worden uitgevoerd.