Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Presentatie boek 'Mishandelde kinderen aan het woord' Mishandelde kinderen aan het woord

Op woensdag 23 april is de officiële presentatie van het boek 'Mishandelde kinderen aan het woord' van Daniëlle Vogels. Een boek met verhalen van drie jongens en drie meisjes tussen 12 en 17 jaar die verschillende vormen van mishandeling meemaakten. In hun eigen woorden vertellen zij hoe dit invloed heeft op hun leven en van wie zij hulp kregen. Lotgenoten kunnen steun vinden in deze verhalen. Andere lezers kunnen hen beter gaan begrijpen en signalen van kindermishandeling beter herkennen.

Kinderpostzegels maakte de realisatie van 'Mishandelde kinderen aan het woord' financieel mede mogelijk. Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderpostzegelactie 2008 'Laat kinderen leren'. Kinderen en jongeren leren van elkaars verhalen en ervaringen.

Publieksprijs Kinderkroon 2007

Het boek werd al in 2007, voordat het was afgerond, genomineerd voor de Nationale Kinderkroon. De Kinderkroon is een ereprijs voor het meest in het oog springende project, in de ogen van kinderen, dat Kinderpostzegels ondersteunt. Naast de vakjuryprijs werd in 2007 ook een publieksprijs uitgereikt. Alle kinderen in Nederland konden hun stem uitbrengen op hun favoriete project. 'Mishandelde kinderen aan het woord' ontving toen de publieksprijs. Het boek is te bestellen bij uitgeverij Quirijn.