Gemeente Emmen

samenwerking Jongerenopvangteam Zuidoost-Drenthe gaat formeel van start

18 april 2008

Op 23 april 2008 wordt het samenwerkingsconvenant Jongerenopvangteam Zuidoost-Drenthe ondertekend. Door op de terreinen signalering, preventie en hulpverlening samen te werken, willen de betrokken partijen in het Jongerenopvangteam (JOT) kinderen en jongeren tot 19 jaar bereiken die risicogedrag laten zien. Daarbij is het team gericht op het voorkomen dat deze jongeren op het verkeerde pad terecht komen.

Het JOT is een team waarin naast politie, (school)maatschappelijk werk, verslavingszorg, Bureau Jeugdzorg, leerplichtambtenaar, GGZ en opbouw- /jongerenwerk van de drie gemeenten in Zuidoost-Drenthe zijn vertegenwoordigd. Het JOT heeft onder meer tot taak concrete hulp voor de gesignaleerde problemen te organiseren, snel in te spelen op trends in de gesignaleerde problematiek en acties te organiseren, hiaten te signaleren in het voorzieningenpakket.

De formele start van de samenwerking wordt aangegrepen om het Jongerenopvangteam in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden meer bekendheid te geven. De medewerkers van het JOT zullen aan genodigden en belangstellenden de functie en de werkwijze van het team presenteren.