ABVAKABO FNV

Staking postwerkers Den Haag 23 april

De werknemers van TNT Post gaan in staking. De eerste actie is op 23 april in Den Haag. Op die dag wordt er geen post bezorgd en opgehaald in de stad Den Haag. Twee dagen later op 25 april wordt de postbezorging in Amsterdam gestaakt.
Daarna volgen stakingen in andere steden. Vanaf 19 mei worden bij toerbeurt de zes sorteercentra platgelegd, waardoor grote delen van het land zonder post komen te zitten. Op 27 mei volgt dan een landelijke stakingsdag.
De leden van ABVAKABO FNV hebben dit woensdagavond besloten in het bomvol Beatrixtheater in Utrecht. Uit de massale opkomst bleek dat de actiebereidheid heel groot was. Ruim 1800 postwerkers uit het hele land kwamen naar de actiebijeenkomst.

Woensdag 16 april verliep het ultimatum dat de bonden aan TNT hadden gesteld. ABVAKABO FNV vraagt een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april. TNT biedt tot nu toe niet meer dan 1,5 procent. Pas als de vakbonden instemmen met verregaande verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden, biedt TNT nog eens 1,5 procent.