Gemeente Elburg

Inloopmiddag/avond in t Harde voor een aantal woningbouwlocaties

Inloopmiddag/-avond in 't Harde voor een aantal woningbouwlocaties

Op woensdag 23 april a.s. wordt in 't Poshuis, Munnikenweg 58, te 't Harde van 15.00 tot 21.00 uur een inloopmiddag/-avond gehouden. Getoond zullen worden de conceptwoningbouwplannen die door initiatiefnemers zijn ontwikkeld voor het uitbreidingsplan "Heidezoom" en de inbreidingslocaties "De Beemd" en "Wolkamerweg".

Nadere informatie over de conceptwoningbouwplannen kan tijdens de inloopbijeenkomst bij de betreffende initiatiefnemers worden ingewonnen evenals informatie over de wijze waarop de koop- en huurwoningen zullen worden aangeboden (conform toewijzingsregels van de gemeente).

Voor alle duidelijkheid wordt gesteld dat alle woningbouwplannen nog in een initiatieffase bevinden, dat de daarvoor vereiste procedures nog moeten doorlopen en dat het tijdstip van verkoop/verhuur en realisering (nog) niet kan worden aangegeven. Over de vervolgprocedures zullen te zijner tijd bekendmakingen volgen, waarbij de laatste en complete informatie wordt overgelegd.


* Plan Heidezoom:
In plangebied Heidezoom kunnen in totaal plm. 210 woningen worden gebouwd + een gebouw voor plm. 20 eenheden/appartementen voor een bijzondere woonvorm.
Tot nu toe zijn er plannen ontwikkeld door projectontwikkelaar AM te Zwolle voor in totaal 111 woningen. Van dit aantal zullen er 44 gerealiseerd worden in het middeldure
verkoopsegment tussen EUR 170.000,-- en EUR 233.000,-- (v.o.n.) en 67 in het dure verkoopsegment vanaf EUR 233.000,-- (v.o.n.). Ook door de woningstichtingen Omnia Wonen te Harderwijk en De Betere Woning te Elburg zijn plannen ontwikkeld voor in totaal 76 woningen. Van dit aantal zullen er 52 gerealiseerd worden in het huursegment en 24 goedkope koopwoningen tot circa EUR 170.000,-- (v.o.n.). Deze koopwoningen worden aangeboden als koop-goedkoop woningen.


* Locatie De Beemd:
Op deze locatie zijn 14 koopwoningen gepland in 3 woonblokken met bijbehorende paden en parkeervoorzieningen. De woningen bestaan uit twee bouwlagen met een kap. Het gaat om goedkope koopwoningen met een maximumprijs van 170.000,-- (v.o.n.). Het bouw- en woonrijpmaken wordt uitgevoerd in opdracht van Oranjewoud en de woningen worden gerealiseerd door woningstichting de Veste uit Ommen.


* Locatie Wolkamerweg:
Op deze locatie zijn 12 huurwoningen gepland in 2 woonblokken met bijbehorende paden en parkeervoorzieningen. Vanaf de Wolkamerweg is een insteekstraatje geprojecteerd. Op de hoek Wolkamerweg/Industrieweg is een centrale groenplek gesitueerd. De woningen bestaan uit twee bouwlagen met een kap. Het gaat om goedkope huurwoningen met een nog nader te bepalen huurprijs. Het bouw- en woonrijpmaken wordt uitgevoerd in opdracht van Oranjewoud en de woningen worden gerealiseerd door woningstichting de Veste uit Ommen.