Gemeente Rotterdam

Op 23 april organiseert de commissie voor Jeugd, Onderwijs en Cultuur een bijeenkomst op het stadhuis over het Elektronisch Kinddossier, waarbij ook de commissies voor Volksgezondheid en voor Veiligheid betrokken zijn. Daarnaast zijn er ook nog twee commissievergaderingen.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 23 april, 9.30 uur De commissie bespreekt de evaluatie van het tot nu toe gevoerde Welstandsbeleid. Hierbij gaat het vooral over het gebruik van de Koepelnota Welstand, het eventueel verhogen van de kwaliteit van de architectuur en het geven van opdrachten aan jonge architecten. Verder komt de afdoening van de motie Hoogland aan de orde. Hierin wordt de minister van Wonen, Wijken en Integratie gevraagd de gemeenteraad een bevoegdheid te geven de gemaakte afspraken met de regiogemeenten over de realisatie van sociale woningbouw af te dwingen.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur in combinatie met de Commissies Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie en Bestuur, Veiligheid en Middelen
Commissies laten zich informeren over Elektronisch Kinddossier Woensdag 23 april, 14.00 uur, zaal 7 stadhuis
De bijeenkomst is georganiseerd ter voorbereiding op het gesprek van 14 mei a.s. met wethouder Geluk over de Rotterdamse invoering van het Elektronisch Kinddossier (EKD). Wethouder Geluk en de directeur van de GGD presenteren de Rotterdamse plannen voor de invoering van het EKD. Daarna vertellen deskundigen uit de dagelijkse praktijk, van de directeur van het Riagg tot ouders, de commissie over hun ervaringen met het EKD.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 24 april, ca. 10.30 uur (NB Gewijzigd aanvangstijdstip) De commissie bespreekt het jaarverslag 2007 van het Havenbedrijf Rotterdam NV. 2007 was een goed jaar voor de Rotterdamse Haven en het Havenbedrijf Rotterdam. Het dividend is vastgesteld op 52 miljoen euro. Vervolgens komt het parkeerbeleid voor gehandicapten aan de orde. Voorstel is nieuwe tarieven vast te stellen voor het aanvragen en verstrekken van een duplicaat van de Europese gehandicaptenparkeerkaart. Ten slotte wordt gesproken over het terugdraaien van de tijden voor betaald parkeren in Blijdorp Noord en Bergpolder. Het college heeft onlangs besloten om het betaald parkeren in de avond tot 23.00 uur weer gratis te maken

Bron: Griffie, 18-04-2008