Stadsdeel Amsterdam-Noord

Finale Ster van Noord

Op woensdag 23 april is om 14.30 uur de finale van de 'Ster van Noord' in de Docklandshal op het NDSM-terrein. Jongens en meisjes uit groep 5 t/m 8 van de basisschool tonen die middag hun talent. Een deskundige jury, waaronder portefeuillehouder Sport, Chris de Wild Propitius, beoordeelt de prestaties.

De Ster van Noord is een jaarlijks terugkerend project gericht op talentontwikkeling van de jeugd. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 (bovenbouw) ontwikkelden zich de afgelopen drie weken op een bepaald onderdeel en laten dit tijdens de finale zien. De verschillende onderdelen zijn: mountainbiken, theatersport, modeltimmeren, schilderen, streetdance, darten, judo, skateboarden, beeldhouwen, chemie, modeltimmeren en inline skating.

Van 14.30 uur tot 15.30 uur beoordeelt een deskundige jury, waaronder portefeuillehouder Sport Chris de Wild Propitius, de individuele prestaties. Om 15:30 uur is er een demonstratie streetdance van de kinderen. Ook Miss Noordje `Lizzy Zosmair' geeft een dansdemonstratie. Aansluitend maakt de jury samen met Lizzy de sterren van Noord bekend. Alle sterren worden beloond met een gratis lidmaatschap bij een (sport)club in Noord, of krijgen een verrassingspakket waarmee ze hun talent thuis verder kunnen ontwikkelen. Er zijn ook aanmoedigingsprijzen.

De `Ster van Noord' is tot stand gekomen in samenwerking met Sportbuurtwerk, ABN-Amro en Stichting SPIN.

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 255