Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Woensdag 23 april intercultureel feest Westerparkschool

Persbericht
Datum 21 april 2008

De Westerparkschool is een kleurrijke school met 42 verschillende nationaliteiten. We zijn een openbare school waar we trots zijn op onze samenstelling.

Elk jaar organiseert de ouderraad van de Westerparkschool, vanwege die kleurrijke populatie een intercultureel feest. Na themas zoals het Suikerfeest, Suriname, Afrika, Azië en Europa, is Australië aan de beurt.

Een maand lang hebben alle kinderen in de klassen intensief aan dit thema gewerkt. De beeldende vormingslessen, de reken-, taal- en wereldoriëntatielessen staan allen in het teken van Australië.

De onderbouw staat in het teken van de oceaan en de dieren die daar in wonen. De middenbouw staat in het teken van het binnenland en de moerassen en de bovenbouw staat in het teken van de Aboriginals. Alle kinderen van de midden - en onderbouw hebben een workshop dieren imitatiedans gehad. De bovenbouw heeft een workshop didgeridoo spelen gehad. Tevens hebben zij hun eigen didgeridoo gemaakt . Woensdag 23 april sluiten we het thema Australië af met een groot feest in het Westerpark. De ouders verzorgen activiteiten zoals boemerang werpen, goudzoeken, vissen, een kangoeroe race en we maken met zijn allen een groot kunstwerk met aborigional kunst, dotpainting. Ook stadsdeelwethouder Dick Jansen zal een bijdrage leveren aan dit kunstwerk.

Om 12.00 zullen alle 500 kinderen optreden. De onder- en middenbouw zullen een dierenimitatiedans opvoeren. De kinderen van de bovenbouw zullen ze muzikaal begeleiden op hun didgeridoos. Dit alles onder begeleiding van de stichting Dreamweb , Niels de Lang van het Didgeridoocentrum en de Didgeridoo mother of Holland: Lies Beijerinck.

De Cultural Attache van Australië zal een deel van de festiviteiten opluisteren met zijn aanwezigheid.