Gemeente Kerkrade

21.04.08: Van 23 april tot 1 mei `Buurt TV Kerkrade' op lokale televisie

Van woensdag 23 april (17.00 uur) tot donderdag 1 mei zendt Stichting Plus in een dagelijkse carrousel een nieuwe aflevering uit van `Buurt TV Kerkrade'.
De raadsvergadering is die dag live vanaf 19.00 uur te zien. Het programma en de raadsvergadering worden uitgezonden op de lokale televisie van Kerkrade, kanaal 22+. Overigens zijn de programma's in Heerlen te ontvangen via hetzelfde kanaal.
Vanaf donderdag 1 mei kan `Buurt TV' ook bekeken worden op www.kerkrade.nl

Radar en opschoonactie Loosbos
In deze aflevering nemen we een kijkje in de wereld van Radar en gaan op bezoek bij mensen met een verstandelijke beperking die naar het nieuwe appartementengebouw aan de Ons Limburgstraat in Heilust verhuizen. Radar vindt de contacten in de wijk belangrijk. De nieuwe bewoners gaan zelf naar de winkel, nemen deel aan activiteiten in bijvoorbeeld de Lupinehof en buurtbewoners zijn van harte welkom om bij hen binnen te lopen en een kopje koffie te drinken. In het tweede deel van `Buurt TV Kerkrade' onderstrepen bewoners van de Korversberg (Eygelshoven) hun gezamenlijke verantwoordelijkheid tijdens de landelijke opschoondag. Jong en oud gaan in het aangrenzende Loosbos aan de slag. Ze ruimen op, snoeien bomen en luisteren naar de educatieve verhalen van het IVN-Kerkrade.