Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Provinciale Statenvergadering 23 april 2008

Op woensdag 23 april vindt de maandelijkse vergadering van Provinciale Staten plaats. Het provincieparlement besluit in deze vergadering over, onder meer, de partiële herziening Streekplan Zuid-Holland Oost, Krimpenerwaard.

Aanleiding voor deze streekplanherziening is de herbegrenzing van de functies natuur en landbouw zoals afgesproken in het Veenweidepact Krimpenerwaard. In het voorgestelde streekplan worden nieuwe grenzen op de kaart aangegeven voor landbouw en voor natuur. De natuurgebieden verschuiven daarbij van het zuidelijke deel naar het snelzakkende noordelijke deel van de Krimpenerwaard. Het voorstel bestemt het zuidelijk deel voor landbouw omdat de bodem daar minder snel daalt. Deze verschuiving tussen landbouw en natuur houdt in dat een aantal agrarische bedrijven op een andere locatie hun bedrijf voort moeten zetten of moeten beëindigen.

Een andere wijziging in het voorgestelde streekplan is de aanpassing van de regelgeving voor de lintbebouwing in of aangrenzend aan de natuurgebieden. Als de boerenbedrijven er vertrekken, moet het mogelijk zijn er andere vormen van bedrijvigheid toe te staan.

Tenslotte besluiten de Statenleden in het kader van deze streekplanherziening of zij het nodig vinden het bedrijventerrein Veerstalblok aan te leggen in het noorden van de Krimpenerwaard.

Naast de partiële herziening Streekplan Krimpenerwaard staat op 23 april nog meer geagendeerd:
*Voorstel van gedeputeerde Staten tot vaststelling van het programma Provincie Nieuwe Stijl 2008-2011
*Voorstel van Gedeputeerde Staten tot vaststelling van de Uitgangspuntennota Cultuurplan 2009-2012

U bent van harte welkom de Statenvergadering bij te wonen. De voorzitter, commissaris van de Koningin de heer J. Franssen, opent de vergadering om 9.30 uur.

De volledige agenda is te vinden op www.zuid-holland.nl onder het kopje "Stateninformatie". U kunt de vergadering zowel rechtstreeks als achteraf op internettelevisie volgen. Ga hiervoor naar www.zuid-holland.nl, klik op digitale informatie en vervolgens op webcast.