Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Buurtbijeenkomsten wijkaanpak Vogelaar in E-G- en K-buurt

21 april 2008

Woensdag 23 april en donderdag 24 april vinden buurtbijeenkomsten plaats met bewoners en ondernemers uit de E-, G- en K-buurt. Tijdens deze bijeenkomsten staat de vraag centraal welke toekomst en welke kansen bewoners zien voor hun buurt.

Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie heeft de E- /G- en K-buurt als een van de veertig buurten in Nederland aangewezen als zogenaamde `krachtwijk'. De komende tien jaar zullen overheid en woningcorporaties fors in deze wijken investeren, waardoor de huidige achterstanden worden ingelopen.

Het stadsdeelbestuur, politie en de woningcorporaties Rochdale, Ymere, Eigen Haard en De Key hebben de handen ineengeslagen en een actieplan opgesteld om van de E-, G- en K-buurt een krachtige wijk te maken. In dat plan ontbreekt echter nog de invulling van twee belangrijke partners: de bewoners en organisaties uit deze buurten. Tijdens deze eerste twee buurtbijeenkomsten wordt een eerste stap gezet in een samenwerking die de komende tien jaar moet leiden tot een aanpak op maat in deze wijken. De bijeenkomsten worden daarom ook ieder jaar herhaald.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "De afgelopen jaren zijn de drie buurten al enorm veranderd. Kijk naar het woningaanbod. De monotone hoogbouw heeft inmiddels bijna overal plaatsgemaakt voor door bewoners gewenste soorten woningen, van appartementen tot huizen met een tuin. Ook zijn er de afgelopen jaren veel voorzieningen in de buurt gerealiseerd, zoals buurt- en jongerencentra, een nieuw winkelcentrum en een plek voor kerkgemeenschappen. De komende jaren willen we nadrukkelijk meer inzoomen op de bewoners. Niet alleen door samen met hen plannen voor de toekomst te maken, maar ook door te investeren in de ontwikkeling van deze bewoners. Een goede buurt maken we alleen met gelukkige bewoners."

In bijlage een top-10 van vragen over de wijkaanpak en de digitale uitnodiging voor de eerste twee bijeenkomsten.