Gemeente Zwartewaterland


Oranjetapijt uit Zwartewaterland vaste prik op Koninginnedag

100 meter oranjetapijt voor Wûnseradiel

Uit het persbericht..
Op woensdag 23 april a.s. biedt de gemeente Zwartewaterland de gemeente Wûnseradiel 100 meter oranjetapijt aan. Burgemeester Arco Hofland wil op deze wijze namens de inwoners van Zwartewaterland een bijdrage leveren aan Koninginnedag in Wunseradiel.

Het oranjetapijt wordt aangeboden aan burgemeester Theunis Piersma van Wûnseradiel. De overhandiging vindt plaats om 11.00 uur op de hoek van de Dominee L. Touwenlaan en de Kerkstraat te Makkum.

De gemeente Zwartewaterland biedt in het vervolg de gemeente die op Koninginnedag de koninklijke familie ontvangt, 100 meter oranjetapijt aan.

Persbericht
Postadres
Postbus 23
8060 AA Hasselt
Bezoekadres
Telvorenstraat 2, Hasselt
Havenplein 1, Genemuiden
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 12.30 uur
Telefoon (038) 385 30 00
Telefax (038) 385 30 05
Internet
info@zwartewaterland.nl
www.zwartewaterland.nl
Oranjetapijt uit Zwartewaterland vaste prik op Koninginnedag 100 meter oranjetapijt voor Wûnseradiel
Op woensdag 23 april a.s. biedt de gemeente Zwartewaterland de gemeente Wûnseradiel 100 meter oranjetapijt aan. Burgemeester Arco Hofland wil op deze wijze namens de inwoners van Zwartewaterland een bijdrage leveren aan Koninginnedag in Wunseradiel. Het oranjetapijt wordt aangeboden aan burgemeester Theunis Piersma van Wûnseradiel. De overhandiging vindt plaats om 11.00 uur op de hoek van de Dominee L. Touwenlaan en de Kerkstraat te Makkum. De gemeente Zwartewaterland biedt in het vervolg de gemeente die op Koninginnedag de koninklijke familie ontvangt, 100 meter oranjetapijt aan.
"In 1988 heeft de koninklijke familie op Koninginnedag een bezoek gebracht aan de toenmalige gemeente Genemuiden," geeft burgemeester Arco Hofland aan. "Het volledige parcours was bekleed met oranjetapijt geproduceerd, door tapijtfabrikanten uit Genemuiden. Tot op de dag van vandaag is dat nog onderwerp van gesprek." Tijdens een overleg met de Vereniging van Genemuider Tapijtfabrikanten (VVGT) is het idee geboren om jaarlijks 100 meter oranjetapijt aan te bieden aan de gemeente die op Koninginnedag de koninklijke familie ontvangt. Dit tapijt is in de tapijtgemeente Zwartewaterland gefabriceerd door de gezamenlijke tapijtfabrikanten. Het tapijt wordt na het gebruik op Koninginnedag verwijderd en nuttig hergebruikt als secundaire brandstof. De duurzaamheid is daarmee gewaarborgd.
Zwartewaterland is een kleurrijke gemeente in noordwest Overijssel. De gemeente ontstond op 1 januari 2001 uit de samenvoeging van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Zwartewaterland is trots op haar sterke industrie en bloeiende middenstand en kent veel bedrijvigheid die zowel met het land als met het water verband houdt. De mattenfabricage uit biezen, destijds vooral uitgeoefend in Genemuiden, heeft de grondslag gelegd voor de tapijtindustrie van nu. Deze industrie heeft vooral in Genemuiden, maar zeker ook in Hasselt en Zwartsluis vaste voet gekregen:"Zwartewaterland - tapijtland" is dus een terechte aanduiding.

-----------Einde bericht

Hasselt, 18 april 2008


Noot voor de redactie,