Gemeente Soest

Unieke blikvanger aan de Bosstraat

Datum: 22/04/2008

Wijkbeheerteam Overhees plaatst unieke blikvanger

Op woensdagmiddag 23 april 2008 om 15.30 uur wordt aan de Bosstraat in Soest een unieke blikvanger ingebruikgenomen. Een blikvanger is een soort reuzen-prullenbak, en dit exemplaar is speciaal ontworpen door Jean Marc van Tol, striptekenaar, bekend van "Fokke & Sukke". Hij deed dit op verzoek van het wijkbeheerteam Overhees, Hees en Klein Engendaal. Dit wijkbeheerteam heeft de strijd tegen zwerfafval tot speerpunt verkozen.

De jeugd van de sportverenigingen aan de Bosstraat is gevraagd om een naam te bedenken voor de nieuwe blikvanger. De naam "Netjes gescoord" is als winnaar uitgeroepen. De bedenker van deze naam is Kevin van der Hammen, jeugdlid van de Sportorganisatie Soest en speelt daar in F9. Kevin ontvangt bij de opening de prijs voor zijn inzending.

Jean Marc van Tol heeft een ontwerp gemaakt, waardoor de blikvanger een heus kunstwerk is geworden.
Het is een sportman in de SO-Soest kleuren, met op zijn shirt de winnende naam "Netjes gescoord"; hij maakt met zijn duim een "goed zo" gebaar.

De aanschaf van de blikvanger is een initiatief van het wijkbeheerteam Overhees, en is betaald uit wijkbudget. Bij de totstandkoming van het project heeft het wijkbeheerteam verschillende Soester bedrijven, verenigingen en personen betrokken. Zij hebben allemaal belangeloos hun medewerking verleend.

De staalconstructie is gedaan door het Soester bedrijf Stork Metaal, daarnaast hebben ook Midcoat Industriespuiterij en het Soester bedrijf Rolette een bijdrage geleverd.
Het serviceteam en de afdeling WGI van de gemeente Soest hebben het wijkbeheerteam met raad en daad bijgestaan bij dit project, en ook de wijkagent is erbij betrokken.

De opening van de blikvanger vindt plaats aan de Bosstraat om 15.30 uur nabij de sportvelden, waarna het gezelschap zich rond 16.00 u verplaatst de kantine van S.O. Soest, Bosstraat 137, alwaar de diverse partijen door het wijkbeheerteam worden bedankt en in het zonnetje gezet.

.