Schakeltraject van Politie te zien in PremTime

Woensdag 23 april, 22.50 uur

Politie Hollands Midden , 22-04-2008 o Het prijswinnende Schakeltraject van Politie Hollands Midden is aankomende woensdag 23 april te zien in het NPS programma PremTime.

Dit programma behandelt, zoals PremTime zelf aangeeft, zaken die typerend zijn voor de multiculturele samenleving. Op woensdag 23 april, om 22.50 uur, gaat het programma over het imago van de politie bij allochtone jongeren. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het Schakeltraject.

Politie Hollands Midden heeft op 13 maart met het Schakeltraject de prijs gewonnen voor het beste Diversiteitproject binnen de Nederlandse politie. Het traject bestaat uit een competentie- en empowermenttraining en is een succesvolle manier gebleken om agenten van allochtone afkomst te werven.

Politie Hollands Midden is in februari 2007 gestart met dit traject. Inmiddels zijn er 13 jongeren begonnen met de politieopleiding en hebben nog eens 10 het Schakeltraject met een positief advies doorlopen waardoor zij binnenkort ook kunnen deelnemen aan de selectie voor de politieschool.