Gemeente Duiven


Gemeente Duiven organiseert bijzonder referendum voor een nieuw centrum

---

afbeelding logo referendum Vitaal Centrum Duiven De gemeente Duiven is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw Vitaal Centrum voor het dorp Duiven. Drie stedenbouwkundige bureaus hebben zich de afgelopen maanden verdiept in de mogelijkheden voor een nieuw en toekomstbestendig centrum voor de gemeente Duiven.

De plannen
De drie plannen voldoen aan de voorwaarden die de gemeente samen met inwoners, belangenorganisaties, ondernemers en maatschappelijke organisaties heeft opgesteld (Nota van Uitgangspunten). Op woensdag de 23e april ligt de keus dus bij de inwoners: 'Welke plan krijgt, of welke plannen krijgen, uw stem?', dat is de vraag die de gemeente in dit referendum stelt.

Het referendum is voor alle inwoners van de gemeente Duiven die 18 jaar of ouder zijn. Omdat de gemeente ook de mening van de jongeren belangrijk vindt - zij zijn per slot van rekening de toekomst - kunnen ook zij hun stem laten horen. Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar kunnen stemmen via internet.

Uitslag
Op woensdag 23 april sluiten de stembureaus om 21.00 uur. Tijdens die avond wordt op het gemeentehuis de uitslag van het referendum bekend gemaakt. Ook de uitslag van de jongerenverkiezing wordt dan gepresenteerd. De totale uitslag komt ook op internet te staan, op deze website en op www.vitaalcentrum.nl

Meer informatie:
» Over het referendum, de jongerenverkiezing en de 3 plannen: www.vitaalcentrum.nl
» In de hal van het gemeentehuis worden de 3 plannen gepresenteerd. Daar staan maquettes en grote panelen met informatie over elk plan. Ook draait er een film waarop alle drie de plannen worden toegelicht.