Minister Van Middelkoop brengt werkbezoek aan Slowakije

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop brengt op dinsdag 22 en woensdag 23 april een werkbezoek aan Slowakije. De minister ontmoet onder meer de minister van Defensie Baska en hij brengt een bezoek aan het Slowaakse parlement. Op de agenda staat onder andere Afghanistan.

Slowakije is een van de belangrijke nieuwe partners voor Uruzgan. De samenwerking is reeds van start gegaan. Er zijn twee Slowaakse militairen geplaatst in de Provincial Reconstruction Team-staf op Kamp Holland. Medio dit jaar zullen ongeveer vijftig Slowaakse militairen actief zijn in Uruzgan. Zij gaan zich bezighouden met de kampbeveiliging in Tarin Kowt en de opleiding van Afghaanse militairen als lid van de Operational Mentoring and Liaison Teams.

Ook zal het NAVO-transformatieproces een gespreksonderwerp zijn tijdens het bezoek. Slowakije wil het aantal uit te zenden eenheden vergroten. Eind 2007 zijn nationale eenheden gecertificeerd voor deelname aan de Nato Response Force (NRF). Slowakije draagt nu bij aan de NRF met een gemechaniseerd Infanterie bataljon, Combat Support- en Combat Service Support-eenheden.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed