INRIX en ARC Transistance gaan partnerschap aan voor vergaren en verzenden van volgende generatie verkeersinformatie in heel Europa

23/04/2008 10:03

PR Newswire

KIRKLAND, Washington en BRUSSEL, België, April 23 /PRNewswire/ --
- Vooraanstaand netwerk van automobielverenigingen in Europa en vooraanstaand leverancier van verkeersinformatie in Noord-Amerika werken samen voor unieke levering van volledige verkeersinformatie in de twee grootste regio's in de wereld - Europa en Noord-Amerika.

INRIX(R), de vooraanstaande leverancier van verkeersinformatie in Noord-Amerika en ARC Transistance, het vooraanstaande netwerk van Europese automobielverenigingen in 43 Europese landen en gebieden, hebben vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd. Samen gaan zij de meest uitgebreide verkeersinformatie in heel Europa ontwikkelen en leveren.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b)

De bedrijven zullen de unieke benadering van INRIX voor het verzamelen van verkeersinformatie gebruiken, evenals zijn ervaring met data verkregen via GPS-sondes en geavanceerde technologische platforms en zullen dit combineren met het leiderschap van ARC Transistance bij het leveren van informatie over mobiliteit en van diensten aan de vervoersindustrie. ARC Transistance werkt met aangesloten organisaties in 43 landen en gebieden in Europa en levert diensten aan meer dan 48 miljoen automobilisten en business-to-business klanten.

INRIX kan nu de verkeersinformatie, die wordt verzameld en verwerkt door ARC, aan zijn klanten overal in de wereld aanbieden, in één standaard formaat. Dit dienstenpakket beslaat meer dan 80 procent van alle wegen in 16 Europese landen. INRIX werkt ook rechtstreeks met belangrijke dienstverleners van ARC om extra informatie over verkeerssnelheid te verzamelen. Dat zal de verkeersinformatie voor ieder land verbeteren en uitbreiden. Bij dit alles worden de beste bronnen voor verkeersinformatie gebruikt, rekening houdend met de details van ieder gebied. Die bronnen omvatten sondes in wegen, informatie van voertuigen met GPS, politierapporten en
file-oplossingsactiviteiten van de verschillende verenigingen.

ARC Transistance van zijn kant kan nu zijn wereldwijde klanten de verkeersinformatie van INRIX aanbieden die 106 stedelijke gebieden in de VS dekt. Deze wederzijdse samenwerking geeft unieke toegang tot verkeersinformatie aan consumenten en bedrijven in de twee grootste regio's in de wereld wat betreft het aantal in gebruik zijnde auto's.

"De kwaliteit en de omvang van de verkeersinformatie in Europa verschilt aanzienlijk van stad tot stad en van land tot land", zei Kush Parikh, vicepresident van INRIX. "Door het bereik en de regionale ervaring van ARC Transistance en zijn leveranciers te gebruiken, combineert INRIX op een pientere wijze informatie verzameld met behulp van voertuigen met GPS met die van traditionele sondes en kan daardoor een nieuw niveau van waardevolle verkeersinformatie bieden."

"In slechts een paar jaar is INRIX de toonaangevende leverancier van verkeersinformatie in Noord-Amerika geworden en wij verwachten dat ons partnerschap dit nog verder zal verbeteren", zei Charles Capelleman, directeur productontwikkeling, ARC Transistance. "Wij kijken uit naar het gebruiken van ons partnerschap om samen de allerbeste, door het verkeer geleverde oplossingen te kunnen bieden aan de leden van onze verenigingen plus onze B2B-partners in zowel Europa als Noord-Amerika."

De verkeersdiensten van INRIX en ARC richten zich op fabrikanten in de autobranche, makers van GPS navigatieapparatuur, aanbieders van mobiele diensten, webportals en leveranciers van navigatietoepassingen, die geïnteresseerd zijn in het integreren van internationale informatie over verkeer op de weg in hun diensten voor consumenten en bedrijven.

Over INRIX
INRIX (R) is de toonaangevende leverancier van accurate, realtime, historische en voorspellende verkeersinformatie in Noord-Amerika en nu in Europa, via samenwerking met ARC Transistance, het toonaangevende netwerk van Europese automobielverenigingen. Meer dan 50 klanten en industriële partners vertrouwen op INRIX Traffic, onder meer ANWB, het Total Traffic Network van Clear Channel Radio, TomTom, deCarta, I-95 Corridor Coalition, ITIS Holdings, MapQuest, Microsoft, Mio, Navigon, TCS, Tele Atlas, TeleNav, Telmap en TNO INRIX levert data van de hoogste kwaliteit en biedt de meest brede berichtgeving voor persoonlijke navigatie, het kaarten maken, telematica en andere op locatie gebaseerde toepassingen in de auto, online en op mobiele communicatiemiddelen.

INRIX Traffic Services gebruikt geavanceerde statistische analysetechnieken, oorspronkelijk ontwikkeld door Microsoft Research, om verkeersinformatie te verzamelen en de waarde daarvan te verhogen. INRIX gebruikt honderden openbare en privébronnen, waaronder traditionele sensoren in de weg en het unieke netwerk van het bedrijf met meer dan 800.000 voertuigen met GPS-systemen en GSM-sondes. INRIX levert op dit ogenblik verkeersinformatie in meer dan 100 markten in Noord-Amerika en via ARC Transistance in 16 Europese landen. Om de revolutie van de technologie van de verkeersinformatie achter de volgende generatie van navigatie en op locatie gebaseerde servicetoepassingen te ervaren, kunt u http://www.inrix.com bezoeken.

Over ARC Transistance
ARC Transistance is het toonaangevende netwerk van automobielverenigingen en -organisaties in Europa. ARC Transistance is in 1991 opgericht door ADAC (Duitsland), ANWB (Nederland), AA (VK), ACI (Italië), OAMTC (Oostenrijk), RACE (Spanje), Touring België en Touring Club Zwitserland. ARC Transistance biedt hulp en informatie en diensten over mobiliteit in meer dan 43 Europese landen en gebieden en ook wereldwijd. De automobielorganisaties in ARC Transistance helpen hun leden en klanten al meer dan 100 jaar met noodhulp en hulp onderweg. Daarnaast bieden zij ook toer- en reisdiensten. Zij vertegenwoordigen op dit ogenblik meer dan 48 miljoen leden en klanten, die over de wegen in heel Europa rijden.

De verkeersinformatiediensten van ARC Transistance verzamelen de realtime situatie op de weg en in het verkeer in 16 landen in Europa. Dat netwerk groeit nog steeds. De belangrijkste bedrijven in de navigatie-industrie gebruiken de verkeersinformatiediensten van ARC Transistance om de routebegeleiding en navigatie-ervaring van hun klanten te verbeteren. Daarnaast biedt ARC Transistance een overvloed aan telematica en locatiegebaseerde diensten aan, van e-Call en b-Call tot het opsporen van gestolen auto's en per gebruik betaalde verzekeringen.

INRIX is een gedeponeerd handelsmerk van INRIX, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

De namen van werkelijke bedrijven en producten die hierin genoemd worden, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Website: http://www.inrix.com

K. Michele Large van INRIX, +1-425-284-3854, Michele@inrix.com; of Daniel Nikolic van ARC Transistance, +32-(0)-2-706-6645, Daniel.nikolic@arctransistance.com ; Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b, AP Archief: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com